Bliže se izbori: Iz općine najavili završetak izgradnje sportske dvorane

Na službenim stranicama općine Orašje objavljena je vijest kako se do kraja godine planira završetak izgradnje sportske dvorane u Orašju, te su nabrojana poduzeća koja će sudjelovati u završnim radovima izgradnje sportske dvorane.

Prema njihovom pisanju, firma Gradnja Invest 2 iz Odžaka zadužena je za ugradnju hidro instalacija u Sportskoj dvorani u Orašju. Po cijeni od 74.703,13 KM ugovoreni su zemljani radovi za polaganje cijevi kanalizacije i vodovoda, građevinski radovi za betoniranje šahtova, radovi unutarnje i vanjske kanalizacije, radovi vodovoda, unutarnje i vanjske hidrantske mreže, te nabavku i ugradnju sanitarnih uređaja i sanitarnih uređaja za invalide.

Istovremeno u tijeku je postupak javne nabave izbora najpovoljnijeg izvođača radova za ugradnju elektroinstalacija. Ukoliko ne bude žalbi na načelnikovu Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, Ugovor za ugradnju elektroinstalacija Općina Orašje bi trebala potpisati sa firmom Magnet iz Brčkog.

Stručni nadzor nad izvođenjem i jednih i drugih radova vršiti će firma IN Projekt Orašje. Novčana sredstava za hidro i elektro instalacije u Sportskoj dvorani, krajem prošle godine, osigurao Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, dok je sredstva za nabavu i ugradnju vanjske stolarije osigurao Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ali taj postupak javne nabave je još uvijek u tijeku. Unutarnje opremanje Sportske dvorane kao završna faza izgradnje, bit će završeno sredstvima UNDP-a.

Podsjetimo se, za 02.10. ove godine zakazani su lokalni izbori, te se slijedom toga u narednom periodu mogu očekivati “pojačane aktivnosti” vladajućih, ( izgradnje objekata, kanalizacija, uređenja groblja, itd ), kao neslužbeni dio predizborne kampanje.

Izvor: orasje.ba
Obrada: Mario Pejić/Orašje news