Bliže se izbori: Na 38 sjednici općinskog vijeća usvojena odluka o novčanoj pomoći višečlanim obiteljima

U omladinskom domu u Orašju jučer je održana 38 sjednica općinskog vijeća Orašje. Sjednica je trajala više od 2 sata, a uz ispraznu raspravu i prepucavanja, vijećnici su na sjednici usvojili svih 10 točaka predloženog dnevnog reda, ( dnevni red vidi ovdje ), među kojima se nalazi i točka 5 dnevnog reda, prijedlog odluke o novčanoj pomoći višečlanim obiteljima.

Glede točke 5 dnevnog reda, a prema priopćenju sa službene stranice općine Orašje, jednokratnu novčanu pomoć tijekom kalendarske godine može ostvariti obitelj sa troje i više djece do 19 godina starosti odnosno do 25 godina starosti ako se nalaze na redovitom školovanju, bez stalnih mjesečnih primanja u iznosu od 150 marka odnosno čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze iznos prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine za posljednji mjesec u iznosu od 100,00 KM po djetetu.
Isto tako pravo na novčanu pomoć imaju i obitelji bez jednog roditelja za svako dijete do 19 godina starosti odnosno do 25 godina starosti ako se nalazi na redovitom školovanju, bez stalnih mjesečnih primanja u iznosu od 180,00 KM po djetetu, te obitelji bez jednog roditelja za svako dijete do 19 godina starosti odnosno do 25 godina starosti ako se nalazi na redovitom školovanju čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze iznos prosječne neto plaće zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine za posljednji mjesec, u iznosu od 130,00 KM po djetetu.
Zahtjevi sa potrebnim dokazima i dokumentacijom podnose se Centru za socijalni rad na temelju čijeg prijedloga će Općina Orašje izvršiti isplate.

Na kraju samo želimo posjetiti naše čitatelje, da imaju u vidu da su za 02.10.2016 godine zakazani lokalni izbori, te  da  slijedom toga u navedenom periodu do izbora, od svih političkih stranaka i aktera, možete očekivati “pojačane aktivnosti” i isticanje brige za javno dobro, što se može tumačiti kao neslužbeni dio predizborne kampanje.

Autor: Mario Pejić

Bilješke: Dio o točki 5 dnevnog reda preuzet je izravno sa službene stranice orasje.ba