Djelatnici u zdravstvu najavljuju prosvjed pred vladom ŽP

Foto: Radio Orašje

Neovisni sindikat liječnika i stomatologa ŽP i Nezavisni sindikat zdravstva ŽP, nezadovoljni dosadašnjom dinamikom razgovora s predstavnicima Vlade ŽP, najavili su za četvrtak 30. studeni javni prosvjed pred zgradom Vlade ŽP. Prosvjed je i službeno odobren od strane MUP-a ŽP, prenosi Radio Orašje

Povorka će krenuti od Županijske bolnice, pa Trećom i 14. ulicom do zgrade Vlade ŽP, gdje će imati dvosatni prosvjed od 09,00 do 11,00 sati, izvijestio nas je danas Andrej Radman, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva ŽP. „Mi smo primorani na ovaj potez, jer se od zadnjeg sastanka s Vladinim pregovaračkim timom ništa nije promijenilo“, kazao je dr Branislav Milić, predsjednik Neovisnog sindikata liječnika i stomatologa ŽP.



Tri su kantona u F BiH već potpisali kolektivne ugovore, naglašava dr Milić, ističući kako i u ŽP traže prava i plaće približne u drugim županijama i kantonima. U sindikatu ne prihvaćaju ponudu koju su dobili od strane poslodavca i ne odustaju od svojih zahtjeva.

Danas su, naglašava dr Milić, uputili novi dopis Vladi u kojem traže hitan sastanak na kojem bi ponovno pokušali riješiti pitanje Kolektivnog ugovora kako do prosvjeda, koji je također spomenut u dopisu, ne bi došlo „Štrajk je ušao i u četvrti tjedan, što nikako nismo željeli, a osim deklarativnog razumijevanja, drugih naznaka pozitivnog ishoda za sada nema“, zaključio je predsjednik Neovisnog sindikata liječnika i stomatologa ŽP dr Branislav Milić.

 

Preuzeto sa: Radio Orašje