Domaljevac: Mario Jurkić kandidat za načelnika

U Domaljevcu je u subotu, 11.06.2016. godine, sklopljena koalicija između Hrvatske demokratske zajednice 1990 i Hrvatske stranke prava BiH radi nastupa na predstojećim lokalnim izborima sa zajedničkim kandidatom za načelnika općine Domaljevac-Šamac, prenose na službenim stranicama HDZ 1990

Tim povodom u Domaljevac su došli predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Ilija Cvitanović, predsjednik Hrvatske stranke prava BiH Stanko Primorac i predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka Željko Koroman te je na sastanku sa županijskim i općinskim rukovodstvom Hrvatske demokratske zajednice 1990 predstavljen kandidat koalicije HDZ1990-HSP BiH za načelnika općine Domaljeva-Šamac prof. Mario Jurkić.

Koalicijski kandidat prof. Mario Jurkić ima značajno radno i političko iskustvo. Po struci je profesor njemačkog jezika i povijesti. Obnašao je dužnost predsjednika Skupštine Županije Posavske u mandatu 2010-2014. godine, a na prijevremenim izborima u veljači 2015. godine s velikom potporom građana izabran je za načelnika općine Domaljevac-Šamac. Prof. Jurkić zahvalio se vodstvu Hrvatske demokratske zajednice 1990 i Hrvatske stranke prava BiH, a napose lokalnim stranačkim organizacijama, na potpori koju je dobio u kandidaturi za još jedan načelnički mandat.

-Pred nama je još mnogo posla da se u ova izuzetno teška vremena u Posavini osigura opstojnost našeg naroda. Zabrinuti smo zbog cjelokupnog negativnog gospodarskog i političkog ambijenta u Bosni i Hercegovini i svih onih negativnih društvenih kretanja zbog čega posebno mladi ljudi napuštaju Bosnu i Hercegovinu. Stoga zajedno, ujedinjeni i odlučni u opredjeljenju da radimo za narod i njegovu opstojnost u ovoj prekrasnoj Bosanskoj Posavini, spremno izlazimo na lokalne izbore u listopadu ove godine, istaknuo je koalicijski kandidat za načelnika općine Domaljevac-Šamac prof. Mario Jurkić.

Predsjednik Hrvatske stranke prava BiH Stanko Primorac naglasio je da su zajedničko političko djelovanje i ova koalicija na lokalnoj razini izraz i političke odgovornosti i političke nužnosti da se na hrvatskoj političkoj sceni u Bosni i Hercegovini izgrađuje čvrsti politički blok koji će hrvatskom narodu ponuditi kvalitetniju i odgovorniju politiku.

U tom smislu je i predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka Željko Koroman rekao da je ovaj skup u Domaljevcu početak realizacije pravaške vizije o zajedničkoj hrvatskoj alternativi spram dosadašnjeg načina vođenja politike kod bosanskohercegovačkih Hrvata.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Ilija Cvitanović je u svom izlaganju iznio da se vrlo intenzivna suradnja između vodstava pravaške političke opcije i Devedesetke ovih dana konkretizira mnogobrojnim dogovorima o suradnji i zajedničkim nastupima za ovogodišnje lokalne izbore od Hercegovine, zapadne i središnje Bosne do Posavine.

Budući da kandidat koalicije HDZ1990-HSP BiH za načelnika općine Domaljevac-Šamac prof. Mario Jurkić u izbornu kampanju ulazi i s potporom Posavske stranke, potpisivanju koalicije nazočio je i predsjednik općinske organizacije Posavske stranke Perica Dujmenović. On je kao razlog zbog čega se Posavska stranka odlučila podržati kandidata prof. Jurkića naveo, uz ostalo, veliku razinu političke odgovornosti koju je prof. Jurkić pokazao u svom dosadašnjem radu i njegovu odlučnost u vođenju općine u izuzetno teškom razdoblju nakon poplava koje su ovo područje pogodile prije dvije godine i uništile skoro cjelokupan javni sektor, gospodarstvo i stambeni fond.

Uz navedene stranke, prof. Jurkiću kao kandidatu za načelnika općine Domaljevac-Šamac potporu je iskazao i Hrvatski narodni savez- HNS.

 

 

Preuzeto sa:http://www.hdz1990.org/

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Stjepan Piljić kandidat HDZ BiH za načelnika općine Domaljevac-Šamac | ORAŠJE NEWS

Comments are closed.