Domaljevac: Općinski načelnik Jurkić potpisao ugovore o dodijeli sredstava nevladnim organizacijama

Općinski načelnik Mario Jurkić i predstavnici udruga s područja općine Domaljevac-Šamac su u petak 29. 04. 2016 godine potpisali ugovore o dodijeli namjenskih sredstava, prenose na službenim stranicama općine Domaljevac – Šamac.

Ugovori su potpisani nakon okončanja javnog natječaja kojeg je provela općina Domaljevac-Šamac sukladno LOD metodologiji, a na koji su se mogle prijaviti sve udruge civlinog društva s područja općine. Ugovori su potpisani s udrugama „Sunce“, „Treća radost“ i „Praska/Udruga poljoprivrednika “ iz Domaljevca. Sredstava su dodijeljena za realizaciju onih projekata koji su zadovoljili kriterije iz natječaja te čiji je značaj u ovom trenutku prioritetan u lokalnoj zajednici. To su projekti prije svega iz oblasti zaštite prirode i okoliša, unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje te skrbi o osobama starije životne dobi. Sredstva iz ugovora će prema udrugama biti isplaćivana parcijalno, sukladno realiziranom stadiju projekta.

Prilikom potpisivanja predstavnici udruga nisu krili zadovoljstvo što su baš njihove udruge dobile sredstva te se nadaju uspješnoj suradnji s općinom Domaljevac-Šamac kako prilikom realizacije ovih projekata tako i u budućnosti.

Općinski načelnik je naglasio pozitivan pristup u radu navedenih udruga, ali i ostalih udruga civilnog društva s područja općine Domaljevac-Šamac koje su se do sada već istaknule u realizaciji raznih projekata na području općine kao i u povlačenju sredstava, kako s viših razina vlasti tako i od raznih donatora, te naglasio kako je ovo samo jedan poticaj, da svoj rad intenziviraju još i više te znak, da u svom radu imaju partnera u lokalnoj zajednici.

Izvor: Domaljevac.ba