Domaljevac: Pokrenut postupak za izgradnju II. faze radova na Zdravstveno-rehabilitacijskom odjelu Centra za zdravo starenje

Foto: domaljevac.ba

Općinski načelnik Mario Jurkić je u ponedjeljak 07. 11. 2016. godine održao redovnu sjednicu općinskog poglavarstva. Na sjednici je obrađivano nekoliko tema od kojih se kao najvažnije nametnulo pitanje nastavka izgradnje zdravstveno-rehabilitacijskog centra., nakon što je uspješno okončana I faza radova.

Načelnik je izvijestio poglavarstvo kako je donešena odluka o pokretanju postupka javne nabavke za dodjelu ugovora za radove na izgradnji zdravstveno-rehabilitacijskog (banjskog) odjela Centra za zdravo starenje – II faza. Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 300.000,00 KM. Radovi na izgradnji zdravstveno-rehabilitacijskog (banjskog) odjel Centra za zdravo starenje – II faza izvest će se prema predmjeru i opisu radova koji je sastavni dio Glavnog projekta izrađenog od društva „IN projekt“ d.o.o. Orašje.

Na sastanku je općinski načelnik upoznao prisutne o važnim projektima koji su u tijeku i koji se planiraju u narednom periodu. Tu je prije svega bilo riječi o projektima cestovne infrastrukture, odvodnje, uređenja groblja, komunalne službe kao i ostalih aktivnosti u okviru redovnog održavanja.

Preuzeto sa: domaljevac.ba