Domaljevac: Škola dobila dva edukacijska robota u okviru projekta “SPARKreators”

U okviru SPARKreators projekta u Bosni i Hercegovini naša škola dobila je dva mBot robota. Edukacijski robot mBot se može programirati kao robot koji slijedi linije, baca loptice i gura predmete, izbjegava zidove i još puno toga zanimljivog. Programiranje više nije samo za osobe koje su završile fakultet, danas programirati mogu i osnovnoškolci, prenose na službenim stranicama osnovne škole Braće Radića u Domaljevcu.

“Ovom prilikom Vam želimo iskazati neizmjernu zahvalnost na prijavi za SPARKreators ligu. Vašom prijavom ste pokazali da našu djecu i mlade očekuje bolja i svjetlija budućnost u Bosni i Hercegovini. Termin STEM (science, technology, engineering and mathematics ) podrazumijeva fiziku + kemiju + biologiju + geologiju + tehnologiju + inženjerstvo + matematiku. U ovim područjima leži uspjeh naše zemlje stoga ćemo uz pomoć mBot robotića obogatiti naš obrazovni sustav i motivirati učenike da budu što aktivniji i produktivniji.




Vaša ustanova je ušla u SPARKreators ligu i povodom toga donirat ćemo vam 2 mBot robota.

Ne planiramo stati na ovoj donaciji, stoga ćemo uložiti maksimalne napore kako bi se nastava dodatno obogatila dodatnim nastavnim sredstvima,” stoji u dopisu SPARK grupacije upućenom našoj školi.

Cilj projekta je da djeca od najranije dobi stječu znanja u STEM zanimanjima i to kroz igru natjecanja organiziranim kroz SPARKreators ligu.

“Zahvaljujući donaciji cijele franšize Croatian Makers lige Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM, osnovanog od strane Nenada i Rujane Bakić, imamo sva potrebna znanja za provedbu jednog ovako važnog projekta. Također, svu potrebnu opremu imamo zahvaljujući privatnoj donaciji osnivača SPARK-a. Želja nam je mladima dati najvažnije alate za budućnost – samosvjesnost, kritičko promišljanje, tehnološku pismenost i moderni pristup učenju”, ističe Andrea Čordaš, direktorica SPARK grupacije.

U sljedećim koracima predviđeno je potpisivanje ugovora i obuka nastavnika.