Domaljevc: Usvojen općinski proračun u iznosu od 2.55 milijuna maraka.

Na V. redovnoj sjednici Općinskog Vijeća Domaljevac-Šamac, održanoj 31 ožujka 2017 godine usvojen je općinski proračun za 2017. godinu u iznosu od 2.555.000 KM s pratećom odlukom o njegovu izvršenju.



Općinski načelnik, kao predlagač proračuna, predložio je izmjene i dopune kako bi proračunske pozicije bile što bolje posložene odnosno kako bi se proračunska sredstva na najbolji način iskoristila za dobrobit lokalne zajednice i njenih stanovnika. Izmjenama i dopunama općinskog načelnika, povećane su naknade za novorođenu djecu te se nastavlja pronatalitetna strategija razvoja čiji je cilj pomoći obiteljima u odgoj djece kroz zadovoljenje svakodnevnih životnih potreba, prenose na službenim stranicama općine Domaljevac – Šamac.

 

Odbijen Amandman

U vezi usvajanja proračuna općinska vijećnica Lucija Matić uložila je amandman, koji nije prošao, a o svemu se detaljnije očitovala na svom FB profilu.

-Poštovani mještani Amandman (Popravak) nije prošao. Načelnik općine Mario Jurkić nije prihvatio Amandman uz obrazloženje da je ovo već sadržano u Proračunu kroz sufinanciranje prijevoza učenika, sufinanciranje rada dječjeg vrtića, kroz potporu učenicima i studentima, grant za socijalne i zdravstvene potrebe itd. Tražila sam izjašnjavanje i nažalost Amandman nije dobio potrebitu većinu – “za” su glasovali: dr. Mato Hrskanović, Lucija Matić, Josip Grgić i Miroslav Piljić, a “suzdržani” su bili: Alen Ćošković, Josip Perišič, Đuro Perišić, Zrinka Tuzlak, Luka Lucić i Mato Rošić. Kao vijećnica izrazila sam svoju podršku Popravku kojeg je predložio Načelnik a kojim su sredstva sa Granta političkim strankama umanjena za 50% i prebačena na Grant – Potpora za novorođenu djecu koji sada iznosi 15.500 KM (1000 KM po novorođenom djetetu) kako je obrazložio Načelnik!,

Foto: Predloženi Amandman

 

Ostale točke dnevnog reda
Uz usvajanje proračuna na sjednici općinskog vijeća raspravljalo se i o drugim točkama predloženog dnevnog reda. Većinom se tu radilo o usvajanju raznih izvješća o radu općine u 2015 te 2016 godini. Detaljni izvještaj o održanoj sjednici Općinskog vijeća možete pronaći na službenim stranicama Općinskog vijeća Domaljevac – Šamac klikom ovdje.

 

 

Autor: Mario Pejić