Hrvatska: Predsjednica K.G. Kitarović raspisala prijevremene parlamentarne izbore

Mještani općine Orašje Hrvatske nacionalnosti imati će dvoje izbore u manje od mjesec dana. Naime, lokalni izbori za općinsko vijeće i načelnika su  zakazani za 02.10.2016 godine, a danas je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović raspisala prijevremene parlamentarne izbore za nedjelju 11 rujna.

Hrvati izvan Republike Hrvatske imaju pravo glasovati na Hrvatskim parlamentarnim izborima u zasebnoj 11 izbornoj jedinici za dijasporu,  koja nosi 3 zastupnika u Hrvatskom Saboru.

U nastavku odluka predsjednice o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora.

– Na temelju odredbe članka 98. stavka 1. podstavka 1., a u svezi s odredbom članka 78. stavka 1. Ustava Republike Hrvatske te članka 5., 6. i 80. stavka 2. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, objavljeno je na službenim stranicama Hrvatske predsjednice.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović raspisala je prijevremene izbore za zastupnike u Hrvatski sabor, sukladno Odluci o raspuštanju Hrvatskoga sabora.

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju, 11. rujna 2016. godine.

Izvor: http://predsjednica.hr/
Obrada: Mario Pejić