Intervju: Amanda Vrdoljak manekenke nisu glupe

Amanda Vrdoljak se bavi manekenstvom.  Svoju karijeru u modnom svijetu započela je prijavom i pobjedom na natjecanju za Miss Županije Posavske 2015 godine. Za naš portal, putem intervjua, Amanda će nam reći nekoliko riječi o sebi, o tome zašto se odlučila baviti manekenstvom te što misli o manekenkama općenito.

 

Amanda za početak nam se predstavi i reci nam nešto o sebi?

Za početak, jedan veliki pozdrav svima koji ovo čitaju.. Pa evo ukratko, ja sam Amanda Vrdoljak iz Domaljevca. Smatram se ludom, veselom, energičnom, donekle zanimljivom devetnaestogodišnjakinjom punom života i željnom novih avantura i izazova. Volim sve što vole mladi, a ako želite saznati još, čitajte dalje!  😉

 

Ispričaj nam kako je započeo tvoj put u modne vode. Što te je uopće privuklo manekenstvu i zašto si se odlučila time baviti?

Pa ovako.. Započeo je mojom prijavom i osvajanjem titule Miss Županije Posavske 2015. godine te plasiranjem na Miss Fderacije i Miss Bosne i Hercegovine na kojem nažalost nisam sudjelovala. Samim time otvorila su mi se brojna vrata u svijetu mode i ljepote što mi je izuzetno drago. Čak sam postigla dosta velik uspjeh na nedavnom online natjecanju Miss Adria, gdje sam od četiri države završila na četvrtom mjestu.

Ništa posebno me nije privuklo manekenstvu.. Jednostavno, kao i svaka cura, poželjela sam se naći na modnoj pisti i okušati se u tom, što je na kraju rezultiralo pozitivnim uspjehom. Volim kamere, volim pozornost, volim modu pa sam se tako i odlučila pozabaviti time.

 

Postoji li koja manekenka, bilo na domaćoj bilo na inozemnoj modnoj sceni, koju bi istaknula kao svoj uzor?

Naravno da postoji. Nije nažalost s naše domaće scene, ali vjerujem da će se većina složiti sa mnom da je Adriana Lima jedna ogromna modna ikona, a samim time i moj najveći uzor.

 

Znamo da poznate manekenke na svjetskoj sceni zarađuje velike iznose od kojih mogu luksuzno živjeti. No kakva je situacija s maneknkama i modelima u BiH. Može li se od modne piste pristojno živjeti.

Pa svjesna sam toga da na svjetskoj sceni cure, žene, žive odlično od ovog posla, no, realno, ovdje kod nas i nije baš tako. Jednostavno taj zarađeni novac jednoj prosječnoj tinejdžerki poput mene služi više kao džeparac, s obzirom da posao nije stalan. Naravno, s druge strane, nije baš da novca nema ako se potrudiš oko toga.

 

O manekenkama često kruže priče da su sve prostitutke i da su glupe. Kako gledaš na te priče i na osnovu svog dosadašnjeg iskustva, možeš li nam reći imali tu istine?

Znam da se vode brojne dileme oko toga kako su sve manekenke prostitutke i glupe. Ne kažem da na sceni nema možda takvih, ali ja niti se smatram takvom, niti jesam takva, niti ću ikada biti, naravno! Kao primjer ili dokaz može poslužiti sam izbor ljepote ovdje u Bosni i Hercegovini.. Štoviše, traže se mlade, pametne, obrazovane djevojke koje su upoznate s jezicima i brojnim drugim stvarima, da ne nabrajam, tako da nema se tu puno što za reći. Želim vjerovati da to nije istina, ali tko zna, danas je sve moguće..

 

Ljubavni život, od kako se baviš manekenstvom prilaze lo to dečki češće, i imaš li uopće dečka?

Pa ima, s vremena na vrijeme, “dječaka” koji prilaze i pokušavaju nešto, ali trenutno ne želim takvu obavezu. Još se smatram mladom za takve stvari, stoga ne, nemam dečka, bar za sad.. haha xD

 

 Životni moto.

Životni moto? Hmmm.. Pa nemam baš nekakav definiran životni moto, ali smatram da se za sve u životu treba boriti i nikada ne posustajati, jer koliko god kružile priče, koliko god vas netko smatrao manje vrijednim, iz iskustva, vjerujte mi, vrijedi!

 

Omiljena odjevna kombinacija za noćni život i izlaske

Pa za svaki izlazak uvijek je, naravno, nešto drugo, novo, drugačije, ovisno o kakvom se izlasku radi.. Ali, evo, najdraže mi je izaći u nekakvoj udobnoj kombinaciji.. Najčešće su to hlačice ili hlače, majica/košuljica,  nekada koktel haljina i naravno štikle, bez njih nigdje.. 😉

 

Posljednje pitanje, reci nam nešto o svojim planovima za budućnost, planiraš li se baviti isključivo manekenstvom, ili imaš još što u planu. 

Moji planovi za budućnost su zasad poprilično jasni.. Želim završiti započeti fakultet i usputno raditi ono što najviše volim, manekenstvo, a ako se nakon faksa pruži prilika za nešto veće, bolje, naravno da bih se voljela ozbiljno baciti u manekenske vode. Ipak je to ono što najbolje radim, bar ja tako mislim. Zato nastavite i dalje pratiti moj rad..Možda vas jednog dana i iznenadim, nikad se ne zna.. Velika pusa.

 

Na kraju pogledajte foto galeriju Amandini fotografija s modnih revija.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Autori: Mario Pejić, Amanda Vrdoljak