Intervju: Irena Dujmenović Miss Posavske Županije

Foto: Irena Dujmenović

Irena Dujmenović  iz Bazika aktualna je Miss Posavske Županije. Laskavom titulom Missice okitila se u travnju ove godine. Kao Miss Posavske Županije Irena će sutra našu sredinu predstavljati na izboru za Miss Federacije BiH.

Tim povodom s Irenom smo napravili jedan kratki intervju. Što nam je Irena rekla o sebi, kakav je osjećaj biti Missica, što očekuje od sutrašnjeg nastupa, samo su neka od brojnih pitanja na koje nam je aktualna Miss Posavske Županije odgovorila, a odgovore na ta i brojna druga pitanja pročitajte u nastavku.

 

Irena za početak nam se ukratko predstavi ?

Zovem se Irena Dujmenović, uskoro ću imati 19 godina, trenutno živim u Baziku. Završila sam opću gimnaziju u Orašju i ove godine se upisala na studij elektrotehnike u Osijeku.

 

U travnju si pobijedila na izboru za Miss Posavske Županije. Kakav je osjeća biti Missica i jeli se od pobjede što  promijenilo u tvom životu?

Svakako je lijep osjećaj biti Missica. Osim što sam upoznala velik broj ljudi, nije se ništa posebno promijenilo, no bilo mi je malo neobično prvih dana jer se dosta ljudi, čak i onih koje ne poznajem, zanimalo za mene te su me ispitivali, kako mi je bilo, kakav je osjećaj i slično.

 

Iskreno, jeli vas  pobjeda tada iznenadila?

Nisam to očekivala i bila sam stvarno iznenađena, a samim time mi je bio još i ljepši osjećaj čuti svoje ime kada su me proglasili za Missicu

 

Kao Miss Županije Posavske u nedjelju ćete nastupati na izboru za Miss Federacije BiH. Da li se radujete tom nastupu i što od njega očekujete?

Veoma se radujem tome, a ono što očekujem jest ugodno društvo i još jedno lijepo životno iskustvo koje će mi uvijek ostati u sjećanju te svakako da naučim nešto novo. O plasiranju na daljnje natjecanje i ne razmišljam jer prvenstveno ovo vidim kao priliku za druženje, stjecanje novih prijatelja i općenito jedan lijep doživljaj.

 

Kako ste završili na modnoj pisti. Ispričajte nam vaš put do laskave titule Miss Županije Posavske i nastupa za Miss Federacije BiH. Bavite li se manekenstvom od ranije, tko vas je nagovorio da se time bavite i slično?

Kao djevojčica sam uvijek sanjala da se bavim manekenstvom, no ovo mi je bio prvi susret s pistom. Prijatelji su me nagovarali, ali nisam za ozbiljno to shvatila, nego sam se više prijavila iz znatiželje. Također mi je mama bila velika podrška i potakla me da se prijavim.

 

Općenito, postoji li trema prije izlaska na modnu pistu i za vrijeme nastupa. Je li vas strah da ne padnete pred kamerama i mnoštvom ljudi i je li vam kada dogodila kakva veća neugodnost vezana uz modu i manekenstvo?

Na izboru za Miss Posavine treme nije bilo ni malo, kao da sam radila to već sto puta. Nastojala sam se opustiti što više mogu i osjećati se odlično, a tako je i bilo. Naravno, prije izlaska na pistu svakoj djevojci prođe kroz glavu što ako padnem, no kada se krene hodati, više se i ne misli na to. Za sada nisam imala neugodnih iskustava, a nadam se da će tako i ostati. Ipak, najvažnije je uvjeriti samu sebe da se ništa loše neće desiti i nabaciti veliki osmijeh.

 

Da li bi savjetovala djevojkama da se bave manekenstvom?

Kroz manekenstvo se puno toga može doživjeti, osobno mi je najljepši dio svega toga upoznavanje novih ljudi. Nisam toliko dugo u tome da bih mogla preporučiti curama da se baš time bave, ali ako imaju želju, svakako trebaju probati jer im definitivno može donijeti super iskustvo, a možda i uspjeh na tome području.

 

Status veze, čitatelje sigurno zanima, dakle slobodna ili zauzeta?

Komplicirano. Haha, šalim se. Zapravo, trenutno sam slobodna, ali ne baš i zainteresirana za nove veze. Ovih dana radije uživam u druženju s prijateljima i u izlascima.

 

Za kraj kakvi su vam planovi za budućnost. Planirate li se baviti isključivo manekenstvom ili imate i što drugo u planu?

Na prvom mjestu mi je fakultet, a ako se stignem usputno baviti i manekenstvom, bilo bi mi drago, jer u tome zbilja uživam.

 

 

 

 

Autor: Mario Pejić, ( pitanja ), Irena Dujmenović ( odgovori).