Intervju: Samra Šakanović “Svoj život živim punom parom”

Foto: Samra Šakanović

Ona je manekenka, tv voditeljica, radijska voditeljica, a odnedavno i blogerica, živi u Orašju i zove se Samra Šakanović. Široj javnosti Samra je postala poznata nakon što je 2013 godine pobijedila na prvom izboru za Miss Županije Posavske, održanom nakon 10 godina pauze.

U intervju za Orašje News Samra je pristala da nam kaže nešto više o sebi, svom životu i o aktivnostima kojima se bavi.

 

Za početak nam se predstavi i reci nešto o sebi te o djelatnostima kojima se baviš?

Prije svega puno pozdrava za sve čitatelje Orašje News portala!
Onaj osnovni opis već ste i sami naveli, moje ime je Samra Šakanović, imam 24 godine i dolazim iz Orašja. Svoj život trenutno živim punom parom, osim što studiram na pravnom fakultetu, bavim se modelingom, vodim radijsku i TV emisiju, radim sa malim manekenima te vodim blog http://samramakeup.blogspot.ba/ . Vjerujte mi, ni sama ne znam kako sve to stignem, ali jedno je sigurno – uživam u svome poslu.

 

Široj javnosti u Orašju postala si poznata nakon pobjede na izboru za Miss Županije Posavske 2013 godine. Od tada su prošle tri godine, kako sada gledaš na taj izbor i koliko ti je pomogao u karijeri?

Svaki izbor za Miss, pamtila ga ja po dobrome ili lošem, jedna je divna životna lekcija za dalje. Zbog ovog u Posavini moje ime je, definitivno, postalo zvučno široj populaciji, ali ne bih mogla reći da mi je pomogao u karijeri van okvira modelinga. Štoviše tu i tamo mi je znao i odmoći, jer sam se za svaki posao morala truditi duplo više od drugih da ih pobila onu činjenicu da su modeli i missice samo površne lutke bez mozga. Nešto najbolje što su mi revije i izbori donijeli su nova prijateljstva po cijeloj BiH.

Na modnoj pisti, jesi li se ikada zbog bilo kojega razloga osjećala neugodno, primjerice zbog oskudne odjeće ili zbog činjenice da znaš da te gleda netko iz obitelji ili od prijatelja?

Nikada. Moja obitelj i prijatelji su mi uvijek bili velika podrška. Odjeća bila ona oskudna, uska, široka, dva broja manja ili veća uvijek je bila samo dio mog posla. Ono što nosim na pisti ne znači da bih nosila i u privatnom životu.

Prilikom predstavljanja si spomenula da radiš s malim manekenima. Možeš li našim čitateljima sada opširnije objasniti o čemu se tu radi i tko su mali manekeni?

Mali manekeni su djeca sa općine Orašje ( od 4 do 14 godina ) sa kojima radim zadnje tri godine. Ja kao njihov mentor pripremam ih za sva snimanja i modne revije.To su divni mališani, budući misteri i missice BiH i odlično uigrana ekipa koja me čini najsretnijom osobom na svijetu. Poslije tri godine rada sa njima koliko god i što god sam ih učila, na kraju sam ja uvijek bila ta koja je naučena nečemu novom. I koliko god sam im ljubavi pružala, oni su meni uvijek duplo više vraćali.

 

Uz manekenstvo radiš i na Posavskoj Televiziji, gdje vodiš vlastitu emisiju život sa stilom. Pa reci nam nešto o toj emisiji i reci nam što za tebe znači živjeti “život sa stilom”?

Stil je način na koji kažete tko ste, bez da progovorite. Danas mnogi riječ “stil” poistovjećuju sa modom što je potpuno pogrešno. Moda bude i prođe, a stil je vječan. Moja emisija na Posavskoj TV još je jedan san koji sam uspješno ostvarila. Kroz “Život sa stilom” želim da Posavinu i Posavce prikažem u najboljem svjetlu. Mladi i uspješni, stari i zadovoljni, ljudi sa idejom ( ostvarenom i nedovršenom), kreativci, oni poznati i manje poznati svi su dobro došli u naš studio.

Što ti predstavlja veći užitak, snimanje emisije ili šetanje modnom pistom?

Svaki moj uspjeh na privatnom ili poslovnom planu predstavlja mi jednak užitak.

 

Sada kada si javna osoba, paziš li više na to kako se oblačiš i kako se ponašaš u javnosti?

I bez da sam javna osoba, ja sam čaršijsko dijete, svi me znaju, tako da sam i prije izbora uvijek vodila računa o tome kako se ponašam i izgledam. Privatno volim nositi ležernu odjeću.

 

Životni moto?

“Nikad poraz, uvijek lekcija!”

Što bi savjetovala curama koje se žele baviti modom i manekenstvom?

Budite svoje. Kratko i jasno!
Ne dozvolite da vas okolina, posao ili pak agencija pretvore u nešto što niste.

 

Ljubavni status, odnosno imaš li dečka?

Da, već sedam godina sam u sretnoj vezi. Osim moje obitelji i prijatelja, Dražen mi je uvijek bio velika podrška i osoba koja me je držala čvrsto na zemlji.

 

Za kraj, imali nešto što želiš poručiti našim čitateljima?
Volite. Ljubite. Uživajte u životu. Nikada ne znate što će vam sutra donijeti. I naravno, vjerujte u sebe!

 

 

Autor: Mario Pejić pitanja, Samra Šakanović odgovori.