Izaslanstvo iz Županije Posavske boravilo u Češkoj

Na poziv Ministarstva vanjske trgovine Republike Češke, izaslanstvo Vlade Županije Posavske predvođeno ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Matom Brkićem i direktorom županijske uprave Civilne zaštite Ilijom Jezidžićem, sudjelovali su na prezentaciji projekata u gradu Zlinu, prenose na službenim stranicama vlade Županije Posavske.

Radi se o projektima vezanim, uz ostalo, za unaprjeđivanje oblasti sredstava za zaštitu i spašavanje. Uz izaslanstvo iz Županije Posavske bila su i izaslanstva iz Srbije, Kazahstana, Rusije, Irana i Saudijske Arabije.

Komentirajući posjetu Češkoj direktor županijske uprave civilne zaštite Ilija Jezidžićić je kazao:

–  Cilj ovoga projekta je uspostavljanje tješnje suradnje u smislu njihove potpore projektima zaštite i spašavanja. Koliko je to važna oblast nažalost potvrđuju i poplave iz svibnja 2014.g. koje su imale u tri posavske općine katastrofalne razmjere i milijunske štete. Nama su data čvrsta uvjeravanja da upravo naše područje ispunjava uvjete za dobivanje takve vrste projekata. Ovoga puta radi se o konkretnom projektu vrijedan 18, 500,00 eura. Radi se o opremi zaštite i spašavanja u vidu najmodernijeg šatora sa medicinskom opremom za smještaj unesrećenih, koji se može u roku od par minuta sklopiti i biti u funkciji. Slijedi izrada projektne dokumentacije do konca lipnja 2016.g. nakon čega se projekt upućuje Veleposlanstvu Republike Češke. Očekivanja su realizacije projekta do koncem listopada 2016.g., izjavio je direktor Jezidžić.

 

Izvor: zupanijaposavska.ba