Izvješće sa zasjedanja skupštine Županije Posavske

Uz predsjedanje Jose Markovića, predsjednika Skupštine Županije Posavske, dana 19.04. 2016 godine održano je VIII zasjedanje najvišeg zakonodavnog tijela Županije Posavske – Skupštine.
Zastupnici su usvojili predloženi Program rada Skupštine Županije Posavske za 2016.godinu, Program rada Vlade Županije Posavske za 2016.godinu, Prijedlog zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, (komentar o zakonu možete pročitati ovdje ) i Prijedlog zakona o javnom okupljanju. Primljene su k znanju Informacija o radu Kantonalnog tužiteljstva Posavskog kantona – Orašje za 2015.g. i Informacija o radu Kantonalnog suda Orašje za 2015.g.

Na skupštini su zastupnici uputili brojna pitanja vezana za naknade upravnim odborima i povjerenstvima uz sugeriranje da se njihov rad ne naplaćuje budući da su im zasjedanju u radno vrijeme.
Zastupnike je zanimala raspodjela sredstva koja se isplaćuju u Ministarstvu branitelja, cijene zdravstvenih usluga, ukidanje naknade za izabrane dužnosnike kada prestane mandat tijekom jedne godine ( tzv „bijeli kruh“), pitanja vezana za dodjelu donacije mehanizacije, zašto općina Odžak nije dozvolila zemlju na obradu mladim stručnim kadrovima, zašto sjemenska roba nije dostavljena na vrijeme poljoprivrednicima ŽP, a ukazano je i na probleme nelegalnih deponija.

Zastupnici su primili k znanju Informaciju o radu Kantonalnog tužiteljstva Posavskog kantona – Orašje za 2015.g. bez pitanja za glavnog tužitelja Luku Dabića.  Informaciju o radu Kantonalnog suda u Odžaku za 2015.g. prihvaćena je, a odgovarala je na malobrojna pitanja zastupnika  predsjednica suda Marija Čolić.

Cijelo službeno priopćenje s skupštine Županije Posavske možete pogledati na službenim stanicama vlade Županije Posavske klikom ovdje

Izvor: zupanijaposavska.ba