Josip Nedić za Orašje news: U potrazi za novim izazovima prijavio sam se na show Valentino Zvijezde

Josip Nedić član je benda Tigrovi Tame, te je natjecatelj u televizijskom showu Valenitno zvijezde. Za naš portal Josip nam je kazao nekoliko riječi o sebi, pjevanju, svom nastupu na natjecanju te svojim planovima za budućnosti. Što nam je rekao pročitajte u nastavku.

 

Josipe, za početka nam se predstavi i reci nam nešto o sebi?
Zovem se Josip Nedić imam 22 godine i živim u Oštroj Luci.

 

Već duže vrijeme se baviš pjevanje. Član si lokalnog banda Tigrovi tame. Ove godine si se prijavio na natjecanje za valentino zvijezde. Što to je potaknulo da se prijaviš na natjecanje?
Glazbom se bavim od 2008 godine, a član benda sam od 2012 godine. Kao mali sam slušao Tigrove Tame i uvijek su oni za mene bili najbolji lokalni bend. Od njih sam naučio puno stvari o životu i glazbi. Otkako sam u bendu težim nečemu novom i imam zelju da se taj bend stilski razlikuje od svih drugih bendova. Ujedno oni su mi velika podrška u natjecanju Valentino Zvijezde. A tamo sam se prijavio u potražnji za novim izazovom i zeljom da moj rad i trud dobije novu dimenziju.

 

Kakav je osjećaj izaći pred kamere i pjevati na javnom showu. Ti si pisao da si imao tremu te da si zbog toga loše otpjevao neke pjesme.Možeš li nam reći nešto više o tome, jeli to sada iza tebe?
Izaći pred kamere nije tako lako, ja smatram da imam veliku odgovornost jer publika očekuje mnogo od mene. Pripreme za jedno snimanje traju oko mjesec dana. U tih mjesec dana najviše se posvetim pjevanju, odabiru stylinga i scenskom nastupu. A taj nastup u showu traje oko 3 minute. Smatram da nije moguće u tri minute i dvije nepotpune pjesme pokazati sto znaš, jer jedna pjesma za mene je jedna priča. Tako da u 3 minute mnogo toga ostaje nedorečeno. A što se tiče tog faila u trećem krugu zasigurno mogu reći da nije bila u pitanju trema. Jednostavno sam poletio jer sam olako shvatio komentare i pohvale gdje je nestala moja samokritičnost i odgovornost. Činjenica je da sam bio na nivou na kom se zapravo ne nalazim. Ali kako se kaže na greškama se ući i sada o svakom mom postupku razmislim 100 puta.

 

Omiljena pjesma i pjevač?

Omiljenih pjesama imam puno tako da bi nam trebalo neke četiri stranice da sve to navedem. A sto se tiče pjevača, najveći uzori su mi Željko Joksimović i Nedeljko Bajić Baja.

 

Osim pjevanja imaš li koji drugi hobi?
Da moja najveća strast su zrakoplovi. Obožavam simulatore letenja i volim se voziti zrakoplovom. Da se ne bavim glazbom zasigurno bih pokušao sa pilotskom školom.

 

Status veze?
Udovac (haha) Naravno da se šalim. Jedna bitna stvar je da sam odlučio da neću u javnost iznositi takve stvari ni sada ni u budućnosti. Želim da to ostane onako kako i jest u tajnosti. A koga bas jako zanima neka me osobno pita (haha).

 

Za kraj reci nam nešto o svojim planovima za budućnost?
Pa nemam neke velike planove osim da planiram još vise uložiti u glazbu. Ja sam netko tko nevoli puno improvizirati i volim da ono sto izvodim zvuci originalno.
Za kraj bih se htio zahvaliti svima na podršci, a najviše mom malom timu koji cine Ivan Šokić koji za mene radi graf dizajne i reklame, pomaže pri odabiru pjesama, scenskog nastupa i stylinga.
Njegove savjete jako rado prihvaćam i uvažavam jer je dio Hrvatskog tima za Eurosong. Kao dio Hrvatskog tima za Eurosong on je netko tko me savjetuje kako se pokazati najbolje u one tri minute koje sam naveo gore. Uz Šokića želim se zahvaliti i producentu Marku Gluhakoviću u čijem studiju pravimo glazbu.

 

 

Autor: Mario Pejić