Jučer obilježena 24 obljetnica 106 brigade HVO-a

Obilježavanje 24. obljetnice 106. HVO brigade započelo je u Vidovicama polaganjem vijenaca na spomen obilježju, a nastavljeno misom zadušnicom u Crkvi Blaženog Alojzija Stepinca nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće i na spomen obilježju u Orašju, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

Središnji dio programa obilježavanja obljetnice bila je svečana akademija gdje su se svi prisutni prisjetili na herojske dane obrane oraške Posavine, ratnom putu 106. brigade HVO Orašje i njenoj žrtvi. Kroz postrojbu je prošlo oko 5500 branitelja, a više od 1000 je bilo ranjenih. O požrtvovnosti obrane potvrđuje 271 poginuli branitelj.

Prigodne riječi tim povodom uputili su načelnik Đuro Topić, ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić, predsjednik Skupštine Županije Posavske Joso Marković, Bruno Čavić u ime Udruga proisteklih iz Domovinskog rata RH i u ime predsjednika Federacije Pavo Šljivić. Zbor Srednjoškolskog centra fra Martina Nedića Orašje izveo je nekoliko glazbenih točaka primjerenih sadržajima obljetnice, a svoje radove na temu legendarna 106. HVO oraška brigada pročitale su učenice: Nikolina Dominković, Ivona Brkić i Nikolina Klaić.

Izvor: orasje.ba