Jučer održana sjednica općinskog vijeća

Jučer 19.05.2016 je u vijećnici u Orašju, ( Omladinski dom ), održana 37 sjednice općinskog vijeća, s usvojenim dnevnim redom od 11 točaka.
Točke dnevnog reda objavljene su prilikom poziva za sjednicu, a možete ih vidjeti klikom ovdje

Na samom početku sjednice pojavilo se tek 14 vijećnika, dok je čak 11 vijećnika bilo odsutno. Među odsutnim vijećnicima bila je i predsjednica općinskog vijeća Jelena Martinović, koja se skupa s još nekoliko vijećnika kasnije pojavila na sjednici.

Sjednicu je vodio podpredsjednik općinskog vijeća Mehmed Memisević.

Nakon usvajanja dnevnog reda, prešlo se na točku 2 dnevnog reda vijećnička pitanja i inicijative. Vijećnici su postavljali razna pitanja i inicijative od kojih treba izdvojiti pitanja vezana uz radno vrijeme noćnih klubova te održavanje dvije maturalne zabave.
Načelnik je odgovarao na pitanja, a u vezi maturalne zabave, složio se s time da su obje škole trebale zajedno održati maturalnu zabavu.

Na kraju od predloženih 11 točaka dnevnog reda usvojeno ih je 10. Prijedlog odluke o novčanoj pomoći višečlanim obiteljima, koji se nalazi pod točkom 7 dnevnog reda nije usvojen iz razloga što je nakon rasprave i određenih nedoumica, predlagač povukao prijedlog kako bi ga doradio za neku od narednih sjednica vijeća.

Autor: Mario Pejić