Matići: Održana predizborna tribina koalicije “Zajedno”

U srijedu 28.09.2016. godine u dvorani Doma kulture u Matićima održana je predizborna tribina koalicije „Zajedno“, prenose na Facebook stranici OO HDZ 1990 Orašje.

Tribinu je otvorio i uputio pozdravne riječi, jedan od domaćina, Joso Živković. On je u svom obraćanju govorio o stvarima za koje se borio u dosadašnjem mandatu kao vijećnik Posavske stranke, te onome što namjerava i u sljedećem, ovaj put kao vijećnik koalicije Zajedno, ukoliko mu sumještani daju mandat.

Drugi domaćin, predsjednik temeljnog ogranka HDZ 1990 Matići Joso Dabić, je također uzeo učešća na tribini, te naglasio probleme koje selo ima i ignorantski stav vladajućih u Vijeću mjesne zajednice prema oporbenim vijećnicima.

I kao treći domaćin, svojim matićanima se obratila i Dijana Oršolić, rođena Mikić, koja je u kratkom obraćanju pozvala Matićane da izađu na izbore i bez straha zaokruže koaliciju Zajedno. Najavila je da će , ukoliko bude izabrana u općinsko vijeće, biti glas Matića i da će podržati sve projekte koji su u interesu za mjesnu zajednicu Matiće.

Kao govornici na skupu su govorili i nositelj liste za OV koalicije Zajedno Ninoslav Sušilović i kandidat za načelnika Joso Oršolić – Mlinka.

Ninoslav Sušilović, nositelj liste koalicije „Zajedno“, u svome izlaganju naročito se osvrnuo na krajnje posljedice loše i neodgovorne politike koje se ogledaju u sve praznijim selima i masovnom iseljavanju stanovništva. „Bez djece, omladine i radno aktivnog stanovništva nema ni života ni budućnosti“ – naglasio je.

U svom obraćanju, kandidat za načelnika općine Orašje, Joso Oršolić Mlinka je najavio jedan novi smjer i odgovornije ponašanje lokalne vlasti te iznio jamstva koja mještanima općine Orašje daju kandidati koalicije „Zajedno“ i on osobno.

Na kraju su predstavljeni i kandidati s liste za Općinsko vijeće, a druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak i druženje sa mještanima.

Izvor: Facebook