Matići: Problem s kazanim i kuhanjem šibe

Pavo Ivić živi u Matića, razvojačeni je branitelj,  živi od poljoprivrede te obavljanja posla rezanja drvo za ogrjev,

Putem telefona, Pavo je kontaktirao naš portal kako bi nam ukazao na jedan problem koji muči njega i njegovu obitelj.




Naime radi se o tome, da kako nam je u razgovoru kazao Pavo, njemu smeta dim od kazana za kuhanje šibe, budući da njegovi susjedi braća Markovići imaju više kazana i bave se kuhanjem šibe, a zbog materijala s kojim se loži, ( gume, odjeća ), dim dolazi do njegove kuće.

U vezi problema dima, kaže kako je kontaktirao općinu Orašje i Županijsku inspekciju, te kako službe nisu poduzele ništa da riješe njegov problem.

Kako smatra da nije dužan zatvarati prozore i trpjeti dim, Pavo apelira na nadležne općinske i županijske službe da riješe problem koji ga opterećuje.

 

 

Što kažu prozvani

Nakon što nam je Pavo iznio svoj problem, kontaktirali smo općinu Orašje, Županijsku upravu za inspekcijske poslove te prozvane Markoviće.

Iz Županijske uprave za inspekcijske poslove su nam potvrdili kako je Pavo dolazio kod njih u vezi dotičnog problema, no kako oni za to nisu nadležni. Iz općine Orašje nisu odgovorili na naš upit poslan E mailom u vezi dotičnog problema.



Jedan od prozvanih Markovića, ( Iljo ), potvrdio je da ponekad kuhaju šibu u kazanu, ( riječ je o zidanom kazanu od cigle ), no negirao je da koriste gumu ili drugi materijal koji stvara dim, te tvrdi da lože isključivo drvima i ostacima od drvo.

Također prozvani tvrdi, kako ih je Pavo prijavljivao zbog osobnih razloga i zavisti, a ne zbog dima i kazana.

 

Autor: Mario Pejić