Mato Neretljak više nije trener Mettaleghea: Klubu želim sve najbolje, borbe su se vodile kako na terenu tako i izvan njega

Bivši trener HNK Orašja te proslavljeni nogometaš iz Matića Mato Neretljak nije više trener NK Metalleghea iz Jajaca, prenosi sporsport.ba

Naime nogometaši Mettaleghea pod vodstvom Mate Neretljaka nisu uspjeli osigurati opstanak u Premijer lig BiHi, a uz to Neretljakov klub se dovodi u vezu s aferom podmićivanja vratara Olimpie, kada je vrataru nuđen novac da proda utakmicu. Neretljak je Mettaleghe preuzeo polovicom ove sezone, s ciljem da osigura klubu opstanak u Premijer ligi BiH.

– Trener Mettaleghea  Mato Neretljak nakon meča posljednjeg kola sa Mladosti (2:2), kazao je da je za BiH to poseban dan, jer je NK Čelik izborio opstanak u ligi, te tako dovoljno rekao šta misli o regularnosti Premijer lige BiH. Jasno je da Jajčani nisu bili miljenici kako sudija, tako ni većine javnosti, pa su borbe osim na zelenom terenu vodili borbu i van njega.




Spominjale su se i razno razne afere od koji na kraju nije bilo ništa, a do tada su popularni Kraljevi nizali kiks za kiksom, te na kraju ispali u niži rang. Nakon sastanka sa čelnim čovjekom kluba Zoran Dekićem, dosadašnji šef stručnog štaba Jajčana Mato Neretljak odlučio je napustiti ovaj klub, ali kako ističe u veoma fer i korektnom raspoloženju. “Sve je zaista bilo veoma lijepo. Zahvalio sam se gospodinu Dekiću, a Metallegheu želim sve najbolje u Prvoj ligi Federacije BiH.

Kada je opstanak u pitanju, odlučila je viša sila, tu nema laži, ali ja ne želim spominjati imena. Još jednom Metallegheu želim sve najbolje”, kazao je  Mato Neretljak koji se trenutno nalazi na odmoru Hrvatskoj.

Neretljak već u ponedjeljak putuje u Koreju, gdje je proveo jedan dio svoje veoma uspješne igračke karijere. Tada će i biti poznati njegovi planovi za budućnost kada je trenerska karijera u pitanju.

 

Izvor: sportsport.ba

Autor: Mario Pejić