Moguće samo u Orašju: Humanitarni konvoj zaglavio na granici

Foto: županijski radio Šibenik

Kamioni humanitarnog konvoja iz Njemačke, koji su još jučer trebali uči u Orašje, ( vidi ovdje)  zaglavili su na graničnom prijelazu, prenosi radioorasje.com

Kamioni za “zaglavili” zbog neposjedovanja licence, ( dozvole ), za kretanje BiH cestama. Vozači se trenutačno nalaze uz kamione, te u trenutku pisanja teksta još nisu prošli granicu.

Glavni organizator konvoja Herman je od jutros u Bijeljini na razgovorima s predstavnicima granične policije BiH, oko ulaska konvoja.

Predrag Mišković Fred, predsjednik MK Veterani Posavine i jedan od organizatora Konvoja je kazao kako je u konvoju 18 velikih kamiona, od kojih je osam istovareno u Šibeniku, a deset ih čeka na graničnom prijelazu Orašje. Mišković kaže kako će se konvoj okrenuti i vratiti u Njemačku ukoliko se u najskorije vrijeme ne nađe rješenje.

Prema zadnjim informacijama koje smo dobili, ( u 13:00 sati od granične policije Orašje ),  stvar bi uskoro trebala biti riješena, ( nije sto posto ),  te bi konvoj konačno trebao uči u Orašje.

Zbog kašnjenja i blokade konvoja, otkazani su sastanci u vladi s premijerom i ministrom zdravstva, kao i posjet muzeju Vrata Bosne u franjevačkom samostanu u Tolisi. Bajkeri iz Šibenika i drugih dijelova Hrvatske vratili su se jutros u mjesta iz kojih su došli, a na povratak se pripremaju i bajkeri iz drugih europskih država, razočarani „pravnom“ BiH državom.

 

Izvor: radioorasje.com

Obrada: Mario Pejić/Orašje.news

 

 

1 Comment on Moguće samo u Orašju: Humanitarni konvoj zaglavio na granici

  1. Ma nema sta naslova vam je prejak. Iz ovo ga hi se reklo ljudi opet gamad nece da puste humanitarce. Mene samo zanima kome je uopce palo na pamet ici negdje a nema dozvole za tu drzavu. Isto kao da ja idem u Orasje a osobnu ostavim kod kuce al nema veze vozim pomoc pa je u redu.

Comments are closed.