Nastavlja se sanacija i rekonstrukcija obrambeni nasipa u Domaljevcu

U prostorijama Općine Domaljevac-Šamac potpisan je ugovor o rekonstrukciji i sanaciji poljskog nasipa na lokalitetu Domaljevac u dužini od 1130 metara. Ugovor su potpisali predstavnici UNDP-a BiH i izvođača radova „DEJO KOP“ d.o.o. iz Boka. Vrijednost potpisanih radova iznosi 100.000,00 KM, a projekt je zajednički financiran od strane UNDP-a BiH i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Županije Posavske i Općine Domaljevac-Šamac, prenose na službenim stranicama općine Domaljevac – Šamac.

Nakon toga je izvršen obilazak terena i uvođenje izvođača u gradilište gdje su bili predstavnici općine Domaljevac-Šamac, Vlade Županije Posavske, UNDP-a i izvođača radova.

Dužina navedene dionice poljskog obrambenog nasipa iznosi oko 6.000 m i štiti oko 2.000 ha obradivog poljoprivrednog zemljišta. Do sada je urađeno približno 3.000 m. Realizacijom ove dionice od 1130 m projekt rekonstrukcije ljetnog obrambenog nasipa Domaljevac neće u potpunosti biti završen. Stoga je u ovom trenutku važno osigurati preostala sredstava, na čemu se intezivno radi, kako bi rekonstrukcija ovog ljetnog obrambenog nasipa imala potpunu svrhu, što je od velike važnosti za sve mještane naše općine, a prvom redu za poljoprivredne proizvođače.

Izvor: domaljevac. ba