Neslužbeno: Iz stožera HDZ BIH tvrde kako su dobili Orašje

Prema neslužbenim informacijama iz stožera HDZ-BIH, objavljenim na BHTV I Večernjem.ba, Stanko Vincetić iz HDZ BIH novi je načelnik Općine Orašje.

Naime u zadnjem priopćenju za medije iz HDZ-a su nabrojali sve općine koje su prema prvim i preliminarni rezultatima osvojili, a među njima se nalazi i Orašje.

– Prema informacijama iz HDZ-a BiH ta stranka je na današnjim općinskim izborima odnijela pobjedu u 18 općina: Čapljina, Čitluk, Grude, Kiseljak, Kreševo, Livno, Ljubuški, Neum, Orašje, Odžak, Posušje, Ravno, Široki Brijeg, Tomislavgrad, Usora, Vareš, Vitez, Žepče.

Također, prema zadnjem priopćenju za medije iz stožera HDZ 1990, ova stranka odnijela je pobjedu u tri općine, među njima se nalazi Domaljevac – Šamac, a li ne i Orašje.

-Predsjednik HDZ-a 90′ Ilija Cvitanović rekao je da je sretan zbog rezultata svoje stranke. “ On je rekao da je HDZ 90′ osvojio Ramu, Prozor i Domaljevac, ali i Livno. Za Livno je Cvitanović rekao da je pobjednik 90′-ka, ali da su članovi odbora iz HDZ-a BiH priznali da su ukrali 1.000 glasova. Ne priznajem izbore u Livnu i ganjaću to do Strazbura ako treba”, rekao je Cvitanović. Također sumnja i u rezultate izbora u Ljubuškom, priopćeno je BHTV-u.

Na večernjem ba je objavljenja fotografija koja pokazuje sve kandidate za načelnike koji su pobijedili na izborima u općinama gdje su Hrvati u većini, ( vidi ovdje ), a na fotografiji se nalazi Stanko Vincetić.

Napominjemo, radi se o neslužbenim podacima iz stožera stranaka koji ne obuhvaćaju dopisne glasove. Službene podatke o rezultatima lokalnih izbora objaviti ćemo kada budu dostupni na službenim stranicama općine Orašje.

Autor: Mario Pejić