Obavijest čitateljima: Tri mjeseca Orašje Newsa

Poštovani čitatelji, ovom prilikom želim vas obavijestiti kako su prošla točno tri mjeseca od pokretanja portala Orašje News.
Naime, dana 23.02.2016 godine portal Orašje news započeo je sa svakodnevnim radom, stoga ćemo taj datum, ( iako je sama web stranica napravljenja 15.02.2016 ), uzeti kao datum službenog početka rada portala Orašje News.

U dosadašnjem periodu od tri mjeseca portal je sakupio više od 1300 faceboog likova. Prema podacima google analitika, ( besplatni softver za mjerenje posjećenosti portala ), portal je dosada posjećen više od 45 tisuća puta, a samo u zadnjim mjesec dana portal je imao više od 20 tisuća posjeta. Prosječno, zadnji mjesec dana portal ima oko 650 posjeta dnevno.
S obzirom da portal nije koristio plaćeno oglašavanje, s rezultatima i posjećenosti smo i više nego zadovoljni.

Nakon iznošenja brojki i statistike u nastavku teksta ću se malo osvrnuti na dosadašnji rad portala te planove za budućnost.

U dosadašnjem radu, portal je u najvećoj mjeri prenosio vijesti sa službenih stranica raznih organa i institucija, a najviše sa službenih stranica općine Orašja, Županije Posavske, općine Domaljevac – Šamac te Radio Orašja. Za samo tri mjeseca vođenja portala, može se primjetiti da je jedan od najvećih problema informiranja na našim prostorima, upravo činjenica, da gotovo sav informacijski sadržaj kreiraju službena tijela, ili institucije povezane s istima. To nije dobro, tu nema kritičkog mišljenja, to treba mijenjati, što Orašje News svakako i čini.

Uz prenošenje vijesti s drugih izvora, na Orašje Newsu kreirali smo i vlastiti sadržaj, od komentara, ( kritičkih ), do anketa, intervjua i prenošenja vijesti s važnijih događaja, poput prosvjeda, maturalnih zabava, Prve Pričesti, Svete Krizme i slično.
U budućnosti nastojati ćemo kreirati još više vlastitog sadržaja, s još zanimljivijim ali i osjetljivijim temama.

Uz više vlastitog sadržaja, intervjua i komentar u planovima su još i brojne druge novosti. Naime, uskoro planiramo započeti s prodajom oglasnog prostora na portalu i to po vrlo povoljnim cijenama, zatim planiramo pokretanje nagradnih igara, novih rubrika, a u razmatranju je i opcija pokretanja mini verzije PIK-a, ( u sklopu portala kao nova rubrika ), odnosno lokalnog besplatnog oglasnika.

U svakom slučaju novina na portalu će biti, a o svim važnijim promjenama i novostima vezanim uz portal Orašje News biti ćete pravovremeno obaviješteni.

Što se tiče politike, bili smo i ostali neovisni, biti ćemo i ostati neovisni u budućnosti.

Za kraj smo ostavili ono najvažnije, naše čitatelje. Ovom prilikom želim se zahvaliti svim čitateljima koji prate rad našeg portala i koji su nam ukazali svoje povjerenje.
Hvala vam na ukazanom povjerenju, budite i dalje uz nas, nećemo vas razočarati.

 

Napisao: Mario Pejić vlasnik portala