Odbojka: HOK Domaljevac pobijedio Kakanj

Na Facebook stranici HOK Domaljevac objavljeno je kako je odbojkaški klub HOK Domaljevac u teškoj utakmici pobijedio drugoplasiranu ekipu lige “OK KAKANJ78” rezultatom 3 : 1 u setovima.

-Utakmica nije dobro krenula po nas. Osjećala se nervoza pogotovo u prijemu servisa, a protivnik je iskusno koristio naše greške te dobio prvi set rezultatom 18:25.





Drugi set također nismo dobro otvorili, bilo je 0:4 na početku i sve je mirisalo da će se ponoviti utakmica s Bijeljinom.
U nastavku seta trener Ivić koristi sve raspoložive resurse, taktičke i motivacijske time out-e, rotacije igrača te naša ekipa počinje igrati pravu odbojku a set u infarktnoj završnici odlazi u našu korist rezultatom 26:24.Treći set ponovo se mogla vidjeti vrhunska odbojka, gdje uz podršku publike naš tim pokazuje ipak nešto više i osvaja set rezultatom 25:22.
Posljednji set bio je potpuna dominacija domaće ekipe, koja izvrsnom igrom nije dozvolila protivniku niti tračak nade tako da set završava velikom razlikom 25:11, i konačnim rezultatom 3:1 u setovima.

Iako publika nije bila mnogobrojna, svojim glasnim navijanjem i pljeskom za svaki izboreni poen, dala je veliki značaj za motivaciju i dobru igru naše ekipe.
Nadamo se da vrijeme prilagodbe za nama, i da će svaki protivnik znati da je vrlo teško uzeti bodove u Orašju.

 

Izvor: Facebook