Odbojkašice Orašja sa najmlađom ekipom na trećem mjestu

Na internet portalu sporsport.ba izašao je članak vezan uz Ženski odbojkaški klub Orašje. Članak u nastavku prenosimo u cijelosti.

-Ženski odbojkaški klub Orašje iz Orašja službeno je osnovan 24.08. 2016. godine, međutim ova priča datira godinu dana ranije (2015.g.), a sve je započeo profesor Mehmed Memišević kroz sekciju u Osnovnoj školi Orašje.

Za kratko vrijeme ovaj klub je izrastao u respektabilan klub na prostorima BiH i šire, posebno u mlađim kategorijama što pokazuje i neki od rezultata: 1. mjesto (turnir prijateljstva Orašje 2015), 2. mjesto (Sttreetvolleyball Osijek 2015), 4. mjesto (Novogodišnji festival odbojke Novi sad 2016), 4. mjesto ( Federacija BiH 2016 u okviru OSFBiH), 2. mjesto (Streetvolleybal Osijek 2016), 1. mjesto (Međunarodni turnir Osijek 2016 u dvije kategorije), 1. mjesto (Međunarodni turnir Obudovac 2016), 1. mjesto ( Modriča 2016).

Profesor Memišević koji je ujedno i trener, najavljuje da će klub uskoro iznjedriti i reprezentativke BiH, a u klubu radi 80 djevojčica. Trenutno nastupaju u Prvoj ligi Federacije i nakon prvog dijela sezone zauzimaju treće mjesto.

“To je za premijerni nastup odlično uzimajući u vidu da je riječ o najmlađoj ekipi u ligi”, ističe za SportSport.ba trener Robert Mašić.  Predsjednik ŽOK Orašje

Pavo Dujmjenović navodi kako odbojka u gradu na Savi treba da oživi svoj najveći sjaj jer je dvorana u Orašju u završnoj fazi i tako će se i uslovi poboljšati. Dujmjenović se zahvaljuje prvenstveno roditeljima, donatorima i nadležnim organima na prepoznavanju ovog prvog i jedinstvenog kluba na prostorima Općine Orašje.

Preuzeto sa: sporsport.ba