Općina Orašje: Obavijest vlasnicima stambenih prostora uništenih ili oštećenih u poplavi 2014

Foto: orasje.ba

U cilju potpune provedbe Pravilnika o kriterijima i načinu dodjele pomoći za obnovu poplavljenih stambenih prostora na području općine Orašje („Službeni glasnik Općine Orašje“ broj 8/14 – u daljnjem tekstu: Pravilnik) Općina Orašje će razmotriti prigovore vlasnika stambenih prostora uništenih ili oštećenih djelovanjem prirodne nesreće – poplave na području općine Orašje 2014. godine koji sukladno Pravilniku imaju pravo na dodjelu novčane pomoći za obnovu, a koji smatraju da prilikom dodjele novčane pomoći za njihov stambeni objekt nisu ispoštovane odredbe Pravilnika.

Prigovor mogu podnijeti vlasnici stambenih prostora iz članka 10. stavak 1) točke a) i b) Pravilnika (postotak poplavljenosti preko 50%), koji nisu ostvarili ukupnu pomoć po svim osnovama (donacije, druge pomoći) do visine predviđene Pravilnikom, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

Navedeni vlasnici stambenih prostora, bez obzira da li su se već usmenim ili pisanim putem obraćali Općini Orašje, dužni su podnijeti pisani prigovor koji mora sadržavati:

– detaljne podatke o vlasniku objekta i objektu (lokacija, površina, opis objekta),

– podatke o stanju objekta uzrokovanog poplavom (visina vode, površina pod vodom, stupanj oštećenja),

– materijalni status vlasnika objekta (ukupna mjesečna primanjima domaćinstva, iznos do sada ostvarene pomoći u obnovi),

– obavezno žalbene navode (navesti zbog čega vlasnik nije zadovoljan provedbom Pravilnika, npr. nije uopće dobio naknadu, naknada je manja od minimalnog iznosa i dr.) odnosno odredbu Pravilnika koja nije ispoštovana.

– ostale potrebne podatke.

Prigovor se podnosi putem mjesnih zajednica ili Šalter sale Općine Orašje, a krajnji rok za podnošenje prigovora je 20.07.2016. godine.

U postupku razmatranja prigovora, Općina Orašje zadržava pravo da kontaktira vlasnika objekta i mjesnu zajednicu radi dodatnih informacija ili dokaza, kao i da izvrši sve potrebne provjere po službenoj dužnosti radi pravilnog utvrđivanja pravilnog činjeničnog stanja.

Sve ostale informacije se mogu dobiti u Općini Orašje – Služba za gospodarstvo i infrastrukturu, osobno, na telefon broj: 031-712-322 ili e-mail:opcina@orasje.ba

 

Preuzeto sa: http://orasje.ba/

2 Comments on Općina Orašje: Obavijest vlasnicima stambenih prostora uništenih ili oštećenih u poplavi 2014

  1. Ma jebem vam mater lopovsku sada već u duplom iznosu. Naroćito onima koji su djelili “Karitas” koji se mažnjavao samo tako

  2. Neka se jave oni kojima je potrebna pomoć nekadašnjoj kuharici u školi odnosno doskorašnjoj ravnateljici osnovne škole u Orašju Sunčani Dominković koji je preko noći od kuharice postala dipl pedagog i uz stranačko gur gur ni manje ni više postala ravnateljica osnovne škole u Orašju s obzirom da je otuđila svu humanitarnu pomoć koja je dolazila nekoliko mjeseci za ljude koji su zbog poplava bili smješteni u prostorijama osnovne škole…

Comments are closed.