Općina Orašje: Objavljen javni poziv za dodjelu priznanja

Općina Orašje objavila je javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja općine Orašje u 2016 godini i to za priznanja: Počasnoga građanina, zlatnu plaketu te zahvalnicu.

Priznanje „Počasni građanin“ dodjeljuje se pojedincu koji nije građanin općine Orašje, ali se svojim angažmanom zalaže za dobrobit općine Orašje kao cjeline, te promicanje njenog položaja i ugleda u zemlji i inozemstvu. Priznanje „Počasni građanin“ čini povelja.

Zlatna plaketa općine Orašje je priznanje koje se dodjeljuje za najviše zasluge i doprinos u promicanju gospodarstva, znanosti, kulture i drugih područja društvenog života općine Orašje. Zlatnu plaketu čini kvalitetno dizajnirana plaketa i novčana nagrada u visini 2.000,00 KM.

Zahvalnica općine Orašje je priznanje koje se dodjeljuje za izuzetna postignuća u promicanju gospodarstva, znanosti, kulture i drugih područja društvenog života općine Orašje.
Zahvalnicu čini kvalitetno dizajnirana plaketa i novčana nagrada u visini 500,00 KM.

Priznanja se mogu dodijeliti građanima, gospodarskim subjektima, ustanovama, udruženjima i drugim fizičkim i pravnim osobama koje imaju prebivalište ili sjedište na području općine Orašje.

Prijedloge za dodjelu priznanja mogu poslati svi građani, udruženja građana, poduzeća te druge fizičke i pravne osobe s prebivalištem na području općine Orašje.

Krajni rok za podnošenja prijave je 30.06.2016 godine do 15:00 sati.

Postupak za dodjelu javnih priznanja provodi Komisija za dodjelu javnih priznanja. Javna priznanja dodjeljuju se odlukom Općinskog vijeća, a uručuju se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Orašje za dan općine 23 listopad.

Sve detaljnije informacije o uvjetima i postupku prijavljivanja kandidata te izbora i dodijele nagrada možete pronaći na službenim stranicama općine Orašja klikom ovdje

Izvor: orasje.ba
Obrada: Mario Pejić/Orašje news