Općina Orašje: Održan sastanak načelnika i predsjednika mjesnih zajednica na temu zimskog održavanja cesta

U Općini Orašje održan je zajednički sastanak načelnika Stanka Vincetića, šefa Službe za gospodarstvo i infrastrukturu Pere Baotića i predsjednika svih 13 mjesnih zajednica općine Orašje na temu zimskog održavanja lokalnih cesta, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

Problem je nastao jer Općina Orašje još uvijek nije izabrala izvođača radova za zimsko održavanje cesta zbog uložene žalbe na odluku o odabiru u postupku javne nabave koji je prošle godine kasno raspisan. Ovaj problem je razmatran i na Kolegiju Općinskog načelnika, a načelnik osobno i šef Službe za gospodarstvo i infrastrukturu obišli su najugroženije mjesne zajednice.

Vidjeli su da stanje na terenu nije zadovoljavajuće, ali i da je bolje nego što je to očekivano. Međutim, da ne bi sve bilo prepušteno vremenskim prilikama, Općina je uspjela dogovoriti čišćenje i posipanje solju prioritetnih lokalnih cesta u dužni oko 34 kilometra, ali samo u hitnom slučaju, što zakon jedino dopušta.

O tome je na sastanku načelnik izvijestio predsjednike Mjesnih zajednica i zamolio ih da i oni,  u slučaju potrebe,  angažiraju traktore za čišćenje preostalih lokalnih cesta u mjesnim zajednicama, kao što su to i dosad činili.

Šef Službe za gospodarstvo i infrastrukturu podsjetio je da je svako dužan čistiti javne površine ispred javnih ustanova, poduzeća, poslovnih prostora i drugih objekata sukladno općinskoj odluci, a načelnik je obećao da će za narednu godinu puno ranije pokrenuti postupak javne nabave za izvođača radova kako bi se i eventualni žalbeni postupak završio do zimske sezone, a razmotrit će i druge modele čišćenja ulica preko mjesnih zajednica.