Općina Orašje: Održana javna rasprava za izmjene i dopune Regulacijskih planova

Foto: www.radioorasje.com

Služba za gospodarstvo i infrastrukturu općine Orašje održala je javnu raspravu u sklopu izmjena i dopuna Regulacijskih planova Gospodarska zona i Zona za poduzetništvo I koje se nalaze u obuhvatu Urbanističkog plana, odnosno pored magistralne ceste Orašje – Tuzla, a nastavljaju se izravno na granični prijelaz.




“To su aktivnosti u skladu sa zakonom o prostornom uređenju i građenju ŽP koji predviđa i kojim je propisana procedura za izradu ovih planova” kazao je Željko Nedić pomoćnik načelnika za prostorno uređenje i imovinsko pravne poslove, te naglasio: „Izrada se radi prvenstveno radi usklađivanja s postojećim urbanističkim planom koji je predvidio neka nova prometna rješenja, posebno kada je u pitanju spoj Orašja na buduću autocestu Orašje-Brčko-Tuzla.

Dakle ovim regulacijskim planovima se ta spojna mjesta i križanja detaljnije uređuju“. Tijekom javne rasprave prezentirana je i struktura prometnica koja je prilagođena novom Planu, a istodobno je rečeno da je rezervirana i trasa za plinovod, kao i definiranje elektro energetske i komunalne infrastrukture. Svi zainteresirani građani, bilo pravne ili fizičke osobe imaju vremena do 14. veljače svoje pismene primjedbe i mišljenja dostaviti u općinu Orašje.

Stručna služba će sve primjedbe analizirati i na njih će izrađivač plana dati odgovore, kazao je Nedić, a kvalitetna rješenja će se sigurno uvažiti i bit će ugrađena u plansku dokumentaciju. Nakon toga prijedlog plana na temelju ovih primjedbi bit će dostavljen općinskom vijeću na usvajanje, nakon čega će planovi biti važeći.

Preuzeto sa: orasje.ba