Općina Orašje: Priprema zborova građana po mjesnim zajednicama

?????????????

Općinski načelnik Stanko Vincetić održao je sastanak s predsjednicima svih 13 mjesnih zajednica općine Orašje. Glavna tema sastanka bila je priprema za održavanje zborova građana po mjesnim zajednicama na kojim će se birati novi članovi Vijeća MZ, s obzirom na to da dosadašnjim članovima ističe četverogodišnji mandat, prenose na službenim stranicama općine Orašje.




Dogovoreno je da se zborovi građana održe po svim mjesnim zajednicama istoga dana u nedjelju 26.3.2017. godine, uz mogućnost odgode dva do tri dana za one mjesne zajednice koje to ne mogu organizirati za taj dan.

Predsjednici mjesnih zajednica izrazili su zabrinutost da postoji mogućnost slabog odziva odnosno da se ne uspje okupiti minimalnih 5% građana s pravom glasa u pojedinim mjesnim zajednicama, a samim time zbor građana bi bio neuspješan.

Iz tog razloga i Općina Orašje poziva sve stanovnike s pravom glasa da se odazovu na zbor građana po svojim mjesnim zajednicama i da izaberu svoje predstavnike u Vijeću MZ. Na kraju sastanka načelnik je izvijestio prisutne da je Općina Orašje isplatila novčana sredstava po zahtjevima MZ namijenjena angažiranju traktora za interventno čišćenje snijega.

 

 

Preuzeto sa: orasje.ba