Općina Orašje: Uspostavljeno lokalno razvojno partnerstvo

User comments

Lokalno razvojno partnerstvo općine Orašje uspostavljeno je kao trajni mehanizam koji povezuje javni, privatni i civilni sektor s ciljem aktivnog sudjelovanja svih aktera značajnih za općinu u javnom-privatnom dijalogu, razvoju zajednice u cjelini i kreiranju povoljnog okruženja.




Izjavu o partnerstvu potpisali su Općina Orašje, javna poduzeća: Radiopostaja Orašje, Komunalac, Vodovod i odvodnja, javne ustanove: Centar za socijalni rad, Centar za kulturu, Dom zdravlja i Dječji vrtić Pčelica, udruge: Voćar, Povrtlar, privatnih poduzetnika, pčelara Trut, roditelja djece i osoba s posebnim potrebama, Žene Orašja, poduzeća: Grafolade Ugljara, Hidrogradnja, Dom-Invest, Digo Oštra Luka, Poskom, Dejokop Bok, In Projekt, Avdaga Orašje, kao i Šahovski klub Orašje, Crveni križ Orašje, Vijeće mladih općine Orašje, Centar za poduzetništvo Orašje, svih pet osnovnih škola, te dvije srednje škole u Orašju.

Uspostavljanje ovog partnerstva jedan je od ključnih rezultata trogodišnjeg LID projekta u kojem je i Općina Orašje, a provodi ga UNDP, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS i dva saveza općina i gradova.

Nakon potpisivanja dokumenta o partnerstvu, UNDP je organizirao i prvu obuku za na temu: “Jačanje lokalnih razvojnih partnerstva u općinama/gradovima”. Na treningu je sudionicama pojašnjen projekt Lokalni integrirani razvoj (LID), a predstavljeni su i ciljevi lokalnog razvojnog partnerstva.

Preuzeto sa: orasje.ba