Opširnije informacije o subotnjoj prometnoj nezgodi u Donjoj Mahali: Starca na smrt zgazio 54-godišnji I.K.

Foto: zupanijaposavska.ba

Dana 17.09.2016 godine u 18:30 sati u Donjoj Mahali na križanju ulice Stjepana Radića i ulice Bana Jelačića dogodila se teška prometna nezgoda u kojoj je nažalost smrtno stradao starac iz Donje Mahale.

O gore navedenoj prometnoj nezgodi, objavili smo članka iste večer kada se dogodila, ( vidi članak Donja Mahala: Danas se dogodila teška prometna nezgoda ), prije nego li su bili dostupni podaci iz MUP-a i policije.

MUP je danas na svojim službenim stranicama objavio izvješće o istoj prometnoj nezgodi, a u izvješću, ( vidi  ovdje ), nisu navedeni inicijali osoba koje su sudjelovale u prometnoj nezgodi, već su samo naveli kako je o istoj upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje, koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

Na drugim portalima, ( Avaz, Radio Orašje ), objavljeno je kako im je policija priopćila da su i stradali vozač bicikla i vlasnik automobila inicijala I.K, s time da je smrtno stradali vozač bicikla 76-godišnjak iz Donje Mahala, a vozač automobila 54-godišnjak.

Neslužbeno, prema dostupnim inforamcijama, vozač automobila 54-godišnji ( I.K. ) je vlasnik poduzeća ROX.d.o.o koji, između ostaloga, u vlasništvu ima nekoliko benzinski pumpi u BiH i Hrvatskoj.

U nastavku vam prenosim novinski članak s Dnevnog Avaza o navedenoj prometnoj nezgodi.

– I. K. star 76 godina iz Donje Mahale kod Orašja smrtno je stradao u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu oko 18,30 sati u njegovom selu na regionalnom cestovnom pravcu Orašje – Bosanski Šamac.

Starac je poginuo na biciklu na raskrsnici ulice Bana Jelačića i ulice Stjepana Radića koja je ujedno i dio spomenute regionalne ceste. Njega je dok se vozio biciklom udario Mercedes hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin istih inicijala kao i nesretni starac.

U oraškoj policiji jučer nisu saopćili detalje ove saobraćajne nezgode,ali je službeno rečeno da su na uviđaju iste bili dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva iz Orašja, sudski vještak saobraćajne struke i pripadnici odjeljenja kriminalističke policije oraške Policijske uprave.

– Sve što za sada možemo reći je to da smo u subotu oko 21 sat tokom vršenja uviđaja slobode lišili vozača automobila i to zbog osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Sve ostale radnje vezane za ovu saobraćajku poduzete su po instrukcijama nadležnih pravosudnih tijela – kratko su kazali iz policije i dodali da su u toku istražne radnje koje trebaju odgovoriti na to kako je došlo do saobraćajke u kojoj je poginuo 76-godišnji starac.

Izvori: http://www.avaz.ba/, MUP Županije Posavske

Obrada: Mario Pejić/Orašjenews