Orašje: Na rijeci Savi pronađen uginuli labud, uzrok prostrijelna rana

Foto: Radio Orašje

Na rijeci Savi je jutros pronađen uginuli labud. Prema pisanju Radio Orašja uzrok uginuća je prostrijelna rana ispod lijevog krila.

-Uzrok uginuća labuda pronađenog jutros na rijeci Savi u Orašju, je prostrijelna rana ispod lijevog krila, izvijestili su iz Veterinarske inspekcije ŽP. Veterinarska služba je neškodljivo i po propisima obavila zakapanje uginulog labuda, te apelirala na građane da, radi preventivnih mjera, ne hrane labudove.

Podsjetimo, već izvjesno vrijeme na obali rijeke Save u Orašju žive labudovi koji su postali svojevrsna atrakcija na našem području. Ni niske temperature nisu omele ove graciozne ptice da uživaju u savskom ambijentu, a svakodnevno su ih posjećivali i hranili brojni građani. Do sada je zabilježeno oko 50-ak labudova nastanjenih uz savsku obalu, a danas je zabilježen i prvi slučaj uginuća. Uginulu pticu primijetili su građani i uznemireni prizorom slučaj odmah prijavili policiji i nadležnim županijskim inspekcijskim službama koje su promptno reagirale i ustanovile stvarni uzrok uginuća ptice.

Izvor: wwwradioorasje.com