Orašje: Održan kamp “kroz oči umjetnosti”

Lokalni tim Orašje Asocijacije srednjoškolaca u BiH je u periodu od 16. do 18. srpnja ove godine organizirao svoj 1.kamp pod nazivom “Kroz oči umjetnosti.”, priopćila nam je Vedrana Živković koordinatorica tima i koordinatorica kampa.

Dobro smo upućeni da umjetnost nije cijenjena kao što je nekada bila, te da mladi svoje slobodno vrijeme ne provode na adekvatan način. Vođeni činjenicom da je omladina kako u Orašju tako i drugim Lokalnim zajednicima izgubila svoj glas i da nemaju priliku iskazati svoje talente odlučili smo se odvažiti i napraviti neku promjenu i pružiti im priliku koja će im ne samo omogućiti da steknu jedno divno iskustvo nego i otvoriti vidike za svoj daljni rad.




Na kampu su sudjelovali srednjoškolci iz 10 različitih gradova Bosne i Hercegovine. Učesnici su imali priliku učiti o timu i timskom radu, toleranciji te naučiti neke nove stvari o samom ASuBiH-u.

Kako je sama tema kampa umjetnost, uz suradnju s ekipom trenera iz Banja Luke koji su članovi DIS pozorišta u doista kratkom vremenu učesnici su imali priliku okušati se u glumačkim vodama i uvježbati 3 kratke predstave čije tematike su bile usmjerene ka problemima koje se tiču naše Lokalne zajednice.

Kamp se održavao u prostorijama Omladinskog doma u Orašju.
Ovim putem zahvaljujemo predsjedniku Mjesne zajednice Admiru Nurkiću na ustupljenom prostoru i ukazanom povjerenju.
Ovaj kamp je dokaz i primjer da mi srednjoškolci doista možemo sve i da za realizaciju i organizaciju ovako jedne kako svi kažu “velike “stvari u Orašju doista nije potrebno mnogo. Samo cilj, želja i TIM ljudi koji teže ka istim idealima i ciljevima.

Mi smo ostvarili svoj prvobitni cilj, ali nećemo stati na ovome. U narednom periodu pripremamo još mnogo zanimljivih stvari koje će nadamo se biti uspješne kao i sami kamp.