Orašje: Održana 2. sjednica općinskog vijeća

Druga sjednica novog saziva Općinskog vijeća održana je 29. prosinca 2016. godine sa usvojenim dnevnim redom od 15 točaka. Zbog Lokalnih izbora i kasnijeg formiranog Vijeća nije bilo dovoljno vremena za temeljitu pripremu Proračuna Općine Orašje za 2017 godinu, pa će Općina Orašje, po usvojenoj Odluci na Vijeću, u 2017. godinu ući sa privremenim financiranjem. Privremeno financiranje Općine u iznosu od 1.750.000,00 KM trajat će do usvajanja Proračuna, a najkasnije do ožujka, prenose na službenim stranicama općine Orašje.




Nakon što je usvojilo Izvod iz Zapisnika sa 1. sjednice, a poslije vijećničkih pitanja i inicijativa, Općinsko vijeće usvojilo je i Izvješće o izvršenju Proračuna općine Orašje za prvih devet mjeseci ove godine.

Općinsko vijeće Orašje dalo je Općini Orašje suglasnost za izdavanje bezuvjetnog bankarskog jamstva, kod Uni Credit Bank d.d. Mostar, Poslovnica Orašje, u korist Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje BiH, u iznosu od 32.000,00 KM. Ova sredstava koristit će se kao osiguranje plaćanja pripadajućeg dijela naknade za korištenje Carinskog terminala, sa rokom trajanja od 12 (dvanaest) mjeseci, uz obvezu obnavljanja u iznosu koji odredi UIO, a sve u skladu s pravnim propisima.

Isto tako, Vijeće je dalo četiri prostorije na korištenje Upravi za indirektno-neizravno oporezivanje u zgradi Centra za poduzetništvo.

Vijećnici su podržali i Odluku o osnivanju prava služnosti po zahtjevu JP Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar-Distribucijsko područje Sjever i to u svrhu izgradnje nadzemne niskonaponske mreže i polaganja priključnog SN kabelskog voda.

Usvojenim Zaključkom je stavljeno na javnu raspravu nacrt izmjena i dopuna Regulacijskih planova Gospodarska zona i Zona za poduzetništvo I u Orašju.

U Odbor za financije i proračun imenovani su Ana Kopić, Mirko Vukić, Zdravko Džojić, Mario Bijelić i Enis Badžak.

Odbor za statut, poslovnik i propise čine Dijana Oršolić, Josip Živković, Josip Mikić, Marijan Martinović, Dražen Topić, Tunjo Marošević i Refija Kebić.

U Odbor za društvene djelatnosti i pitanja mladih imenovani su Vedrana Nišlić, Josip Pejić, Zvonko Mikić, Ninoslav Sušilović, Josip Marković, Damir Baotić i Martina Miličić.

Imenovan je i Odbor za zaštitu i unapređenje prirodne i životne okoline u sastavu Marinko Džoić, Zorislav Mikić, Joso Živković, Ružica Topić i Slađan Blažanović.

Etički odbor popunjen je u imenima Marijan Martinović, Predrag Mišković, Zdravko Džojić, Mirjam Filipović i Nataša Oršolić.

U Komisiju za ravnopravnost spolova imenovani su Zorislav Mikić, Danijela Peranović, Ivana Mijić, Mandica Živković i Joso Živković.

Josip Živković, Danijela Peranović, Dražen Topić, Dijana Oršolić i Mehmed Memišević imenovani su u Komisiju za dodjelu javnih priznanja čime je i završena 2. sjednica Općinskog vijeća Orašje.

 

Izvor: orasje.ba