Orašje: Održana promocija knjige Miroslava Tuđmana

Pod pokroviteljstvom Općine Orašje i Vlade Županije Posavske, a u organizaciji Matice hrvatske Orašje održana je promocija knjige “Druga strana rubikona: Politička strategija Alije Izetbegovića” autora dr. Miroslava Tuđmana, prenose na službenim stranicama općine Orašje.




Promociji u hotelu Navis u Orašju prisustvovalo je više od stotinu posjetitelja koji su pomno pratili izlaganja urednice knjige Anite Šikić i autora Tuđmana. Na početku promocije prigodne riječi dobrodošlice uputio je Marijan Klaić predsjednik Vlade Županije Posavske kazavši da je knjigu već pročitao pa je poručio prisutnima da će imati prigodu čuti mnoge, do sada nepoznate stvari iz bliske povijesti, neposredno prije i za vrijeme Domovinskog rata.

Miroslav Tuđman u svojoj knjizi donosi građu za razumijevanje povijesnih prilika, odluka i događaja koji su oblikovali današnju BiH. Urednica Anita Šikić je među ostalim istaknula da su brojne najnovije karte, izvorni dokumenti, transkripti, tekstovi govora, pisma, zapisnici i svjedočanstva neposrednih sudionika sastavni dio metodologije kojom je knjiga pisana. “Nadamo se da će knjiga biti od pomoći ne samo znanstvenicima, nego i onima koji se bave interesima Hrvata u BiH, u traženju trajnog rješenja za samoodrživi razvoj BiH” poručila je urednica Šikić.

 

Preuzeto sa: orasje.ba