Orašje: Održano predavanje na temu žene u poduzetništvu

Jučer, dana 20.07.2016 godine s početkom u 10:00 sati u vijećnici u Orašju održano je predavanje na temu “Mogućnost razvoja ženskog poduzetništva u Posavini”.

Predavanje je organizirano od strane udruge žena “Posavski cvijet”, u suradnji s TPO Fondacijom Sarajevo i općinom Orašje.

Pred oko dvadesetak žena govorile su Aida Zupčeivć predsjednica udruženja poslovnih žena u BiH, te Slađana Ujić predsjednica udruge žena “Snop” iz Gučeva kod Rogatice i dobitnica prestižne svjetske nagrade za najbolju ženu sa sela 2012.godine.

Aida je govorila o poticajima i raznim projektima te je najavila kako će u Orašje dovesti projekt “Farma 2” koji još nije krenuo u realizaciju, a kada krene trebao bi omogućiti dosta sredstava seoskim sredinama.

Slađana je govorila o vlastitim iskustvima i problemima vezanim uz žensko poduzetništvo, te je istaknula važnost zajedništva i oslanjanja na vlastite resurse s kojima se raspolaže.

Predavanju su od “domaćih” prisustvovali Mandica Živković predsjednica udruge žena “Posavski cvijet”, Eldina Hećimović Kukuljević koordinatorica udruge žena “Posavski cvijet”, Jelena Čolić predsjednica općinskog vijeća, Pero Baotić pomoćnik načelnika, njegova suradnica Ruža Topić te Rizama Tukulj iz službe za stručne i zajedničke poslove.

Obje gošće, Slađana i Aida su ispraćene s prigodnim darovima, a darove im je uručila Mandica Živković predsjednica udruge žena “Posavski cvijet”.

Na kraju pogledajte mini galeriju od nekoliko fotografija s predavanja.

 

Autor: Mario Pejić