Orašje: Oružane snage provele obuku na rijeci Savi

S ciljem podizanja razine osposobljenosti za pomoć civilnim vlastima pri elementarnim nepogodama, Oružane snage BiH provele su obuku na mirnim i brzim vodama, uz ostalo i na rijeci Savi kod Orašja, a sve u suradnji s Civilnom zaštitom Općine Orašje, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

U četverodnevnoj plovidbi čamcima sudjelovalo je 27 pripadnika OS BiH, tri pripadnika Civilne zašite Orašje, jedan član Veslačkog kluba “Sidro” Orašje i dva člana Rafting kluba “Kanjon” iz Banja Luke. Obuka je ranije provedena i na terenima jezera Špionica u blizini vojarne “Sinovi Posavine” Bukova Greda.

“Ovo je nastavak suradnje koja se intenzivirala s Oružanim snagama nakon poplava 2014. godine, a u cilju osposobljavanja za zajedničko djelovanje u slučaju elementarnih nepogoda. Nastojat ćemo da ta suradnja ima svoj kontinuitet kao što surađujemo sa Švicarskim crvenim križem i Crvenim križem Orašje, a i s Veslačkim klubom “Sidro” koji je osnovao službu za spašavanje na vodi i pod vodom, odnosno proveo je obuku za ronioce, a sada slijedi nastavak opremanja ronioca kao i daljnja obuka novih članova” kazao je pomoćnik općinskog načelnika za civilnu zaštitu i nadzor Ilija Kobaš.