Orašje: Policiji za vrijeme Božićni blagdana prijavljeno narušavanje javnog reda i mira te nekoliko lakših prometnih nezgoda

Prema izvješću MUP-a Županije Posavske, policija u Orašju za Božićne blagdane zaprimila je prijavu narušavanja javnog reda i mira, te nekoliko prijava prometnih nezgoda, koje su se uglavnom dešavale na parkiralištima trgovačkih i ugostiteljskih objekata.




Vremenskim redoslijedom, na Badnji dan, dana 24.2.2016 godine u 00.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  na autobusnom kolodvoru u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je  jrim fizičkim napadom narušio 27 godišnji E.P. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 02.05 sati se na parkiralištu „S-kluba“ u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao NN vozač koji se udaljio sa lica mjesta a da sa drugim sudionikom  nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta  protiv NN vozača će biti proveden prekršajni postupak.

Kao i na parkiralištu S- kluba, slična nezgoda dogodila se i ispred trgovačkog centra  City  In u Orašju.

Dana 24.12.2016.god 11.30 sati se na parkiralištu trgovačkog centra „Citi in“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom je ponovno utvrđeno da je nezgodu prouzrokovao NN vozač  koji se udaljio sa lica mjesta ne razmijenivši podatke sa drugim sudionikom. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog  vozača će biti proveden prekršajni postupak.

Uz dvije prometne nezgode na parkiralištima, s NN počiniteljima, na Badnji dan dogodila se i jedna prometna nezgoda u D.Mahli i to na križanju Ulica Franjevačke i Vladimira Nazora.




-Dana.24.12.2016 godine, u 19.40 sati se na križanju Franjevačke  ulice  i ulice Vladimira Nazora u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 48 godišnji Baotić  iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

Na sam Božić u općini Orašje nije bilo prometnih nezgoda i policijskih intervencija.

Na drugi dan Božića, dakle jučer, policija je zaprimila prijavu provale u putnički automobil parkiran ispred “S-cluba”.

Dana 26.12.2016 godine,  02.45 sati PS Orašje je zaprimila  prijavu provale u pmv parkirano  u blizini diskoteke „S-klub“ u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

 

Izvor: MUP Županije Posavske

Autor: Mario Pejić