Orašje: Poljoprivrednicima podijeljen drugi dio talijanske donacije

Podjelom drugog djela pomoći kroz donaciju 10 kalorifera, 3 toplovodna kotla na čvrsto gorivo, 33 hranilice za prasad i 16 mješaona stočne hrane završena je pomoć Općini Orašje od Ambasade Italije u oblasti poljoprivrede, prenose na službenim stranicama općine Orašje.  Na temelju natječaja ranije su odabrana 124 korisnika s područja općine Orašje kojima je uručena donacija za oporavak nakon poplava.

Pomoć Ambasade Italije nastavlja se narednih tjedana kroz donaciju seta za analizu kvalitete zemlje, te donaciju pomoći dvije veterinarske stanice i šest malih i srednjih poduzeća čime će ukupna pomoć Općini Orašje u sklopu ovog projekta iznositi 200.000 eura.

“Ova se pomoć događa kad se u Italiji dogodio zemljotres s čime se suosjećamo, pa smo posebno zahvalni na ovoj pomoći vezanoj za štetu u poplavama od prije dvije godine. Bitno je da je ova donacija došla do onih poljoprivrednika koji nisu dosad dobili poljoprivrednu pomoć. Ono što nas jako raduje je donacija u setu opreme za analizu kvalitete tla koja će već od jeseni pomoći našim poljoprivrednicima koji će u suradnji sa školom i ministarstvom utvrđivati što im treba i koje im gnojivo treba da tretiraju svoje poljoprivredne zasade.” kazao je načelnik Topić prilikom podjele donacije.

Preuzeto sa: orasje.ba