Orašje: Porezna uprava traži dva volontera

Na službenim stranicama Porezne uprave FBIH objavljen je javni poziv za prijem za volontiranje i pripravnički rad. Ukupno na razini FBIH traži se 170 volontera, a od tih 170 2 se traže u Orašju.

U nastavku prenosimo javni poziv porezne uprave.

-Porezna uprava Federacije BiH poziva sva nezaposlena fizička lica sa poslovnom sposobnošću, koja žele da se stručno osposobe za samostalan rad u struci, da podnesu prijavu za obavljanje pripravničkog staža ili volontiranje.




Kandidati koji se odluče za podnošenje prijave moraju ispunjavati slijedeće uslove:
1. Da samostalno osiguraju potrebna finansijska sredstva za finansiranje navedenog staža od strane davalaca sredstava
2. Da imaju visoku stručnu spremu-VII stepen,odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa ( koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja.
Kod odabira kandidata prednost će imati lica sa završenim ekonomskim i pravnim fakultetom i višim prosjekom ocjena.

Porezna uprava Federacije BiH poziva i obrazovne institucije (fakultete i srednje škole) koje imaju interes da njihovi studenti i đaci iskustvo i praktična znanja steknu kroz rad u Poreznoj upravi Federacije BiH da se jave radi organiziranja prakse.
Potrebe za obavljanjem pripravničkog i volonterskog staža možete vidjeti klikom OVDJE

Prijave se mogu podnijeti na adresu: Porezna uprava Federacije BiH – Središnji ured, Sarajevo, ul Husrefa Redžića broj 4, sa naznakom „ prijava za obavljanje pripravničkog ili volonterskog staža“ ili „ prijava za obavljanje praktične nastave“ ili na e-mail adresu: puinfo@fpu.gov.ba