Orašje: Prema Vukovaru krenula kolona sjećanja

Dragovoljci, veterani i ratni vojni invalidi Domovinskoga rata iz Županije Posavske, njih 75, i ove će se godine pokloniti žrtvama i herojima Vukovara. U trodnevnom dostojanstvenom hodu od Orašja do Vukovara, na putu dugom 76 km, kroz općine i gradove kroz koje budu prolazili zapalit će svijeće uz Spomen obilježja za poginule branitelje, prenose na službenim stranicama općine Orašje.




„Kolona sjećanja Orašje-Vukovar“ organizirana je desetu godinu zaredom kako bi se na 26. obljetnicu u Vukovaru 18. studenog pridružili Križnom putu – Koloni sjećanja od Bolnice do Memorijalnog groblja. U Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Orašje, koja je organizator Kolone sjećanja Orašje-Vukovar, ističu kako je ova godina posebna iz razloga velikog interesa braniteljske populacije za odlazak u Vukovar.

“Pod sloganom Zajedno u ratu, zajedno u miru, ove godine na poseban način želimo se prisjetiti svih poginulih koji su branili Posavinu i tražiti od nadležnih institucija oslobađajuću presudu za sve one koji su branili svoj dom i napraviti još veću poveznicu između Orašja i Vukovara, dva grada heroja. Idemo u Vukovar s ciljem da se poklonimo žrtvama Domovinskoga rata, ali i pokloniti se gradu heroju i svim stradanjima koje je Vukovar preživio” poručili su organizatori.

Preuzeto sa: orasje.ba