Orašje: U centru za poduzetništvo održan sastanak poljoprivrednika i osiguravajućih kuća

Općina Orašje i Veleposlanstvo Italije u BiH Ured Cooperatione Italiana zaključili su protokol o suradnji čiji je cilj podržati socio-ekonomski oporavak općine Orašje nakon poplave u svibnju 2014.g. i to u poljoprivrednom sektoru, sektoru malih i srednjih poduzeća i nabavci baterija za koke nosilje, prenose na Web stranici Radio Orašja.

Općina je ovim protokolom preuzela obvezu organiziranja sastanka poljoprivrednih proizvođača, udruženja i zadruga s područja općine s predstavnicima osiguravajućih društava aktivnih u poljoprivrednom sektoru F BiH.

Tim povodom danas je u Centru za poduzetništvo održan zajednički sastanak 30-ak i više poljoprivrednika i predstavnika polj. udruženja i poduzeća, s dvije osiguravajuće kuće u F BiH. Iznesena je potreba da se poljoprivrednici prijavljuju za osiguranje najprije kroz udruženja, iako nije isključena ni mogućnost samostalnog osiguranja, pri čemu je procedura puno teža i kompliciranija.

U Savezu UPP ŽP ističu kako Vlada F BiH sudjeluje u polici osiguranja s 50 posto sredstava svih polj. proizvodnji, a savez je u pregovorima s Ministarstvima poljoprivrede i gospodarstva ŽP te općinom Orašje da preostalih 50 posto rasporede na jednake dijelove.

 

Preuzeto sa:Radio Orašje