Orašje: U ponedjeljak najavljeno zaprašivanje komaraca

Ukoliko vremenske prilike dozvole, od početka idućeg tjedna trebao bi se započeti s procesom uništavanjem komaraca na području Županije Posavske.

Naime, Federalna civilna zaštita u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo i općinama u Županiji Posavskoj izvršiti će provedbu mjera zaštite, dezinsekciju, tretmanom suzbijanja razmnožavanja  i uništenja odraslih formi komaraca, javili su na vijestima radio postaje Orašje.

S zaprašivanjem komaraca najprije će se započeti u općini Orašje. Planirano je da se zaprašivanje vrši u ponedjeljak 23 svibnja i to u ranim jutarnjim satima od 04.00 do 07.00 sati, te  u večernjem terminu od 19.00 do 23.00 sata.

Iz zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske je građanima upućeno upozorenje na zaštitu tijekom zaprašivanja, a posebno upozorenje je poslano pčelarima da poduzmu sve potrebne mjere radi zaštite pčela i košnice.

Dinamiku provođenja zaprašivanja komaraca na ostalom području Županije Posavske diktirat će vrijeme, o čemu će iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske naknadno obavijestiti građane.

Izvor: Radio Orašje