Orašje: U tijeku prijave za besplatnu filmsku radionicu za mlade

Viva film festival Sarajevo, u suradnji s Centrom za kulturu Orašje, organizira početkom lipnja u Orašju besplatnu filmsku radionicu za mlade pod nazivom „Dokumentarni film od ideje do realizacije“. Cilj ovoga projekta je razvoj kreativnost i stvaranje mogućnosti za stjecanje filmske pismenosti koja je primjenjiva u svakodnevnom životu, prenosi Radio Orašje




Radionica je namijenjena mladima uzrasta od 13 do 19 godina na kojoj će kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvoriti dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša i događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji. Film će sudjelovati u natjecateljskoj kategoriji „Omladinski film“ na Viva festivalu u rujnu u Sarajevu, a bit će prikazivan i u drugim festivalskim centrima. Tri najbolja filma bit će nagrađena video opremom na samom festivalu Filmska radionica u Orašju će se održati 7., 8. i 9. lipnja, a broj polaznika je ograničen.

Prijave se vrše svakim radnim danom u Centru za kulturu Orašje od 7 do 15 sati, zaključno s četvrtkom 1. lipnja. „Kao festivalski grad i područje koje je dalo velikoga glumca Ivu Gregurevića, a imamo i mladih naraštaja, očekujemo veliko zanimanje i za ovu radionicu, iz koje se možda izrodi i jedno veliko redateljsko ime“, kazala je v.d. ravnateljice Centra za kulturu Orašje Mandica Živković.

Preuzeto sa: Radio Orašje