Orašje: Uskoro kreće obnova i izgradnja 50 kuća

U tijeku je realizacija izgradnje, rekonstrukcije i sanacije 50 kuća na području općine Orašje u sklopu Državnog projekta stambenog zbrinjavanja kojeg provodi Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

Ovo ministarstvo izabralo je projektnu firmu IGH d.o.o. Mostar da izradi idejne i glavne projekte za odabrane objekte. Na području općine Orašje od 50 odabranih objekata, 30 će ih biti obnovljeno, a 20 novo izgrađenih objekata.

 Radi se o kućama povratnika čiji je obilazak na terenu obavilo povjerenstvo ministarstva uz prisutnost vlasnika kuća i predstavnika općine. Općina Orašje trenutno izdaje urbanističke suglasnosti i građevinske dozvole kako bi ubrzala proces obnove, a nakon toga će Federalno ministarstvo raspisati i izabrati izvođača radova

Općina Orašje i Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice potpisali su Sporazum u suradnji na provođenju Regionalnog stambenog programa 25.02.2016. godine u Sarajevu. Ovim programom bit će obnovljeno 380 stambenih jedinca na području Federacije.

 

Preuzeto sa: orasje.ba