Orašje:  Vikend obilježen požarima, dvije osobe teško povrijeđene u prometnim nezgodama

Prema izvješću MUP-a ŽP u petak i subotu na prostoru općine Orašje se dogodilo čak 7 požara. Između ostaloga, požari su izbili u blizini plinare “Europlin” te u blizini benzinske pumpe AGS Antunović Orašje.

Oba požara su stavljena pod kontrolu, a prema pisanju Radio Orašja najveći problem je stvarao požar u blizini plinare i to zbog veličine požara te minskih polja koja su otežavala gašenje.

-Dana 18.08.2017 godine u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama uz magistralnu cestu M 1.8 na Lepnici u blizini plinare. O istom su upoznati pripadnici svih vatrogasnih postrojbi Općine Orašje koji su zajedničkim snagama lokalizirali požar. Koristim priliku pohvaliti njihov angažman posebno zajedništvo na rizičnom području.




-Dana 19.08. 2017.godine u 10.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara u blizini BP „AGS“ na Magistralnoj cesti M 1.8 o čemu su poznati pripadnici DVD-a Orašje koji su lokalizirali požar.

Uz požare iz MUP-a ŽP izvijestili su kako su dvije osobe teže povrijeđene u prometnim nezgodama koje su se dogodile u D.Mahali i Grebnicama.  U obje prometne nezgode povrijeđeni su vozači mopeda.

-Dana 19.08.2017 godine  u 23.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom 51 godišnjem J.P. iz Donje Mahale a koji je povrede zadobio u prometnoj nezgodi koja se dogodila u 21.00 sat u ulici Matije Gupca u Donjoj Mahaloj upravljajući mopedom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

– istog dana u 15.50 sati se u ulici Svetog Ilije u Grebnicama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao vozač mopeda 65 godišnji J.L. iz Domaljevca koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

Izvor: MUP ŽP

Autor: Mario Pejić