Orašje: Završeni javni radovi

U protekla četiri mjeseca 35 radnika dobilo je posao u okviru projekta “Javni radovi za uređeniju općinu Orašje”, koji je uspješno realiziran na području općine Orašju. Cilj projekta bio je, putem javnih radova, osigurati privremeni posao neuposlenim socijalno ugroženim osobama, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

Radnici su bili angažirani na čišćenju i uređenju javnih površina po mjesnim zajednicama, kao i za čišćenje, sitne popravke, farbanje, pripremu i uređenje objekata mjesnih zajednica za obljetnice, vjerske blagdane, manifestacije i proslave zaštitnika sela.




Višak novčanih sredstava iz projekta utrošit će se za plaćanje dodatnih radova koji će biti urađeni nakon 15. rujna, gdje će biti odabrano sedam osoba iz različitih mjesnih zajednica odabranih po kriterijima: broj članova obitelji, neuposlenost članova u obitelji i aktivnosti u dosadašnjem provođenju javnih radova.

Njima će ugovori biti produženi do 30. rujna. Izvođenje javnih radova na području općine Orašje financirano je kroz Program javnih radova koji Općina provodi u sklopu UNDP-ova projekta LIR s partnerima Centrom za socijalni rad Orašje i Službom za upošljavanje u Orašju.

Preuzeto sa: orasje.ba