Orašje: Zbog narušene sigurnosti iz općine najavljuju uvođenje video nadzora i skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata

?????????????

Nakon što je održan sastanak na temu sigurnosti u Vladi Županije Posavske, načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić održao je sličan sastanak s policijskim komesarom Marijanom Mikićem i predstavnicima Uprave policije MUP-a Županije Posavske na čelu s načelnikom Josipom Petrićem.

Narušena sigurnost građana na području općine, posebno vikendom u ranim jutarnjim satima, bila je glavna tema sastanka održanog u Općini. Predstavnici Policije izvijestili su načelnika da je rasvijetljen slučaj nanošenja ubodnih rana trojici mladića, te da su imali veliku pomoć i suradnju od Policije iz Republike Srpske. Osumnjičeni su privedeni, a daljnji postupak je u tijeku.




Iako je dogovorena redovitija inspekcijska kontrola poštivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, kao i pojačana policijska kontrola testiranja vožnje vozača u alkoholiziranom stanju, načelnik je rekao da je u pripremi provedba jedne vijećničke inicijative o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata vikendom.

Međutim, taj prijedlog Odluke treba usvojiti Općinsko vijeće na jednoj od narednih sjednica. Na kraju sastanka dogovoren je i zajednički projekt Općine i Policije o uvođenju video-nadzora na ulazima u općinu i na najfrekventnijim mjestima u gradu.

Za taj projekt bilo je i ranije interesa, ali on košta oko 250.000 maraka za područje cijele Županije pa Općina Orašje očekuje i Vladinu financijsku potporu. Ujedno, ovaj sastanak MUP-a i Općine Orašje prvi je nakon Lokalnih izbora, a redovni zajednički sastanci održavani su i ranije.

 

 

Preuzeto sa: orasje.ba